Monday, June 20, 2016

Rød sommerleir

Da er programmet klart!

RØD SOMMERLEIR PÅ NESODDEN 11.-14.8.2016

HVORDAN FÅ TIL MAKTENDRINGER I DAGENS SAMFUNN?

Praktisk info

Informasjon og påmelding til reierseneivind@gmail.com  Meld deg på snarest mulig innen 1.8.

Pris for hele leiren 1000 kr. Døgnpris 350/200 kr (med eller uten overnatting). Vi ser gjerne at du forhåndsbetaler til 0530.27.31057. Barnepass organiseres ved behov (meld fra på forhånd).

Leiren arrangeres på Furukollen, Norsk Folkehjelps feriehjem på Svestad, Nesodden. 45 min med båt/buss fra Aker brygge (båtavgang 33 min over hver time) eller 45 min med bil fra Oslo. Stedet har 28 sengeplasser og noen teltmuligheter. 2-3 min å gå ned til sjøen med flotte bademuligheter. Leiren starter torsdag ettermiddag (innsjekk fra kl 17) og avsluttes etter lunsj søndag. Vi vil legge stor vekt på erfaringsutveksling og gruppearbeid.

Innhold

Vår målsetting er å endre maktforholdene i samfunnet. Da trenger vi mer kunnskap om hvordan disse maktforholdene faktisk er i vårt kapitalistiske samfunn. Hvem er det som har den reelle makt i Norge i dag, og hvordan utøves den? Sitter makten hos Storting eller kommunestyrer, eller helt andre steder? Vi trenger klasseanalyse for å legge en strategi for å endre maktbalansen. Hvem kan mobiliseres for å endre maktstrukturer? Vi må arbeide for å bygge opp organer som kan være en motmakt – i fagbevegelsen, kamp mot privatisering, gjennom folkelig deltakelse i masseorganisasjoner, å utvikle et alternativt mediebilde osv.

Program

Torsdag kveld: "Kulturen i folkets tjeneste" - kåseri m/innlagte musikkvideoer og allsang om musikkens betydning i folkelige kamper fra bondekrigene til i dag v/Eivind Reiersen.

Fredag
09.30-13: Fagbevegelsens rolle som motmakt - en presentasjon av ”Trondheimsmodellen”, og hvordan fagforeningene har oppnådd innflytelse over kommunens politikk v/Svein-Olav Aarlott, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Trondheim.
15-18: Hvordan tøyle markedskreftene? Strategier i kampen mot TISA/TTIP. ”For Velferdstaten”s rolle i kampen mot privatisering v/Helene Bank, spesialrådgiver i FV.

Lørdag
10-13: Hvordan fungere som motmakt i det parlamentariske spillet? Hvordan unngå å bli spist av systemet? Hvordan jobbe for en sosial boligpolitikk? Eksempler fra Bodø v/Synne H Bjørbæk (varaordfører) og Svein Olsen.
15-18: Maktanalyse/klasseanalyse. Hvem har den reelle makten i Norge i dag, og hvordan utøves den? Hvem har interesse av maktendring? Hvordan analysere v/Nesodden Rødt.
Ca 20--: Hva arbeider den revolusjonære kurdiske bevegelsen for? Kan de pågående krigene i Syria og Irak være innledninga til en verdenskrig? v/Erling Folkvord.

Søndag
10-13: Hvordan slå igjennom muren av konsensus i massemedia og bygge alternativer gjennom sosiale medier og egne nettaviser v/nesoddposten.no, Radikal Portal m.fl.

I tillegg satser vi på sosialt samvær, mulighet for ”åpen mikrofon” hvis noen har temaer de brenner for.

No comments: