Tuesday, August 9, 2016

Å male over råte


I facebookgruppen Nesodden debatt og AMTA fikk jeg dette svaret til artikkelen under:

Den handlekraftige mann

Nesodden kommunestyre maler over råte, bestemmer Rødts Geir Christensen i Amta 4. august.
Bakgrunnen er kommunestyrets omtale av årets (og fjorårets) heteste politiske potet for visse: Skoklefallstien. Historielaget hadde nemlig innspill til en formulering som viste seg å ikke nå gjennom i kommunens styrende organer. Alarm! Råte i Danmarks hus! Og her hjelper det ikke med maling!
For oss som er vant til småpartienes nærmest trassige vilje til å erklære omkamp på tapte saker, kan dette utspillet ligne på mer av det samme. Men stien er jo allerede blitt anlagt, ikke bare vedtatt. Den brukes av tilfredse tangenboere hver dag. Så er det heller ikke i selve stien at den forbaskede råten har satt seg. Problemet er kommunestyret. (Nettversjonen av innlegget er illustrert med et flott portrett av ordfører Nina Sandberg).
Det er makta som er korrupt. Pill råtten. Så hva skal en opprørt avisleser gjøre? Vel, forrige gang Rødt kampanjeblogget mot skogsstien og dens tilblivelseshistorie startet folk å skru løs lyktestolper.
I påvente av svar fra Rødts velgerbase får vi andre rette blikket mot saker som lar seg løse på mer tradisjonelt vis, ved behandling i politiske organer.


Svein Jørgen Johansen
Blåbærstien


Her er mitt tilsvar:

Svein Jørgen Johansen går til angrep på mitt innlegg om kommunens årsrapport og Rødt generelt i AMTA 9. august. Han anbefales og puste å prøve å få med seg poenget:
«Den endelige utformingen ble gjort i samråd med Historielaget, slik at man tok bedre hensyn til den historiske isveien» står det i den politisk vedtatte (AP, H, Frp og V) årsberetningen.
Et samarbeid Historielaget ikke kjenner igjen. De har tvert imot anket saken inn for Fylkesmannen. Fylkesmannen har opphevet kommunes vedtak om byggetillatelse. Kommunen sitter med en ulovlig bygget sti og et manglende samarbeid.
At årsrapporten juger og later som alt er i orden oppfatter jeg som politisk dumt. Det er med på å skape mistillit til kommunen og politikerforakt. Synes Johansen det er klokt?
Geir Christensen
Rødt

No comments: