Monday, November 28, 2022

To retninger i norsk politikk

Etter et år med fortsatt nyliberal høyrepolitikk fra regjeringen,  er AP og SP nede for telling. For meg er det underlig at folk velger tilbake til orginalen, Høyre, når de er misfornøyd med kopien, regjeringen Støre.

Høyre vokser voldsomt i oppslutning. Om ikke i samme grad så vokser også SV og Rødt, de eneste som nasjonalt er noe reelt alternativ til fortsatt nyliberal Høyrepolitikk.

Forskjellene blir synlig i holdningen til nyfattigdommen:

Her er forskjellene vist fram:



















Høyres Torbjørn Sætre kaller Lilletinget som har laget oversikten for en «lettbeint propagandaside. Han har imidletid ikke påvist en eneste feil i oversikten.



























I lokalpolitikken står de samme konfliktene: Når budsjettet i Nesodden skal behandles, første gang i dag, så har bare Høyre og Rødt fremmet forslag.

Høyre har nesten ingen tiltak for å støtte opp de husholdningene som kommer i alvorlig krise som følge av galopperende matpriser, strømpriser og renter.

Rødt gjør det til sin hovedsak.

Motsetningene kom fram allerede i august hvor følgende forslag fra Rødt:

"Kommunestyret ber kommunedirektøren om en sak om tiltak for å møte økende fattigdom." Det ble nedstemt av FrP, Høyre, AP, SP og halve MDG. Når saken skal behandles i budsjettsammenheng har vi altså ikke engang en vurdering av hvilke tiltak som vil fungere best.

Det skal bli spennende å se hvilke partier som følger Høyre og hvilke som følger Rødt.

Geir Christensen


No comments: