Monday, December 1, 2014

Spørsmål om sykkelveien mellom Skoklefall kapell og Tangenåsen


Spørsmål til kommunestyret 4/11

Beboerne i Blåbærstien har fått varsel om oppstart av utbygging av gang- og sykkelsti.   

I vedtaket fra 20/6-13 om parkering i Tangenområdet står det
I tillegg bes rådmannen vurdere:
...
7. Muligheten for å opparbeide gang- og sykkelsti fra Skoklefall kapell til Tangenåsen
...
Rødt fremmet følgende forslag:

Punkt 7. Muligheten for å opparbeide gang- og sykkelsti fra Skoklefall kapell til Tangenåsen (Hvis meningen er å legge asfalt gjennom skogen)
Strykes.»

Dette ble vedlagt protokollen og skulle vurderes i likhet med øvrige innspill. Det ble ikke stemt over fordi – hvis jeg husker rett – dette bare var spørsmål som skulle vurderes og at saken skulle komme tilbake til kommunestyret. Det kan jeg ikke huske at saken har gjort.

Kan ordføreren legge fram vedtaket om at kommunen skal bygge ut her samt hvilket organ som har fattet vedtaket og eventuelt delegasjon som gjør dette lovlig? Selv om jeg enda ikke har fått kommunens byggesøknad m.m. ser det ut som at kommunens saksbehandling har sviktet.

Spørsmålet handler om saken er behandlet på forsvarlig måte og om innbyggerne har fått tilstrekkelig opplysning til å kunne fremme sine synspunkter. Rødt spør i denne omgangen ikke om hva som bør gjøres i området.

Det har som kjent blitt en noe heftig offentlig debatt som splitter innbyggere sterkt. Med et mer deltakende demokrati tror Rødt det kunne blitt oppnådd stor grad av enighet rundt håndteringen av Skoklefalltjernet med omliggende områder.

Geir Christensen
Rødt

Rødt mener beboere og brukere av området må utforme en forsvarlig bruk og vil derfor ikke gå ut med noe endelig standpunkt i saken. Jeg vil allikevel legge fram noen synspunkter til debatt:

Skoklefalltjern er den viktigste grønne lungen i Tangenområdet. Den bør primært disponeres for:

A: Friluftsliv og lek for barn i barnehagen, på skolen og for beboerne i området. Her er det viktig å ivareta det biologiske mangfoldet og naturverdiene.

B: Være forbindelseslinjen mellom store deler av bebyggelsen på nordre Nesodden og Nesoddmarka. Skituren/turen til vaflene på To bør begynne utenfor døra og ikke i bil til Berger.

Når Heia barnehage ble bygget ble det lagt som forutsetning at skiløypa forbi skulle opprettholdes. Jeg har ikke klart å finne denne. En god skiløype/gangsti bør begynne nær busstoppen på Tangenten og gå forbi Heia inn til ordinært rutenett.

Med så stor belastning som er på det trange området mellom Blåbærstien og Skoklefalltjern bør øvrig bruk, arbeidsreiser , sykling osv prøves lagt alternative steder.

Dette trenger en liten utredning og en debatt rundt gode løsninger. Får innbyggerne noe slikt på bordet tror jeg det går greit å finne løsninger det er stor grad av enighet rundt. Slik saken så langt er behandlet, slik at mange naboer ikke vet noen ting før firma er i gang med å forberede bygging, skaper den bare steile fronter og misnøye. Typisk for byråkratiske ledere som ikke tør møte befolkningen til åpen debatt.
 
 


No comments: