Tuesday, April 4, 2017

Desinformasjon om Signalen


I redaktørens fravær har AMTA startet en desinformasjonskampanje rundt Signalensaken. De skriver ikke om det som er kritikkens kjerne:
·         Hvordan det er mulig å utlyse en av Oslofjordens fineste restauranttomter til utleie uten å få et eneste tilbud ut over forhåndsinteressenten. Alle spørsmålene dette stiller, unngår AMTA.

Et eksempel på desinformasjon: Riving avklart i 2007?
AMTA lager en kjempesak av en formalitet i en avtaletekst hvor de gir inntrykk av at avtalen fra 2007 medfører at bygningene på Signalentomta måtte rives i år.
Teksten om rett og plikt til riving står i kontrakter hvor du leier ut tomter hvor utleier skal sette opp bygg. Den gir utleier sikkerhet for å kunne avslutte avtalen. Formuleringene forhindrer ikke at leiekontrakt kan forlenges eller at eier kan kjøpe bygningene. Varaordfører Adland var selv i samtaler om kjøp av bygningene i januar. Rådmannen laget forslag om kjøp som ble behandlet i formannskapet 25 januar i år. Da ble kjøp nedstemt og riving avklart. Når AMTA forøker å gjøre et stort poeng av at Hintze Holm visste at bygningene skulle rives når kontrakten ble undertegnet i 2007 er det derfor totalt misvisende. Når dette samtidig pakkes inn i en tekst full av insinuasjoner og sammen med et ekkelt bilde får saken en karakter av personforfølgelse.
Og oppmerksomheten fjernes fra det kritikken handlet om:
·         Hvordan det er mulig å utlyse en av Oslofjordens fineste restauranttomter til utleie uten å få et eneste tilbud ut over forehåndsinteressenten?

Samtidig har Nesodden kommune 27. mars blitt dømt av Klagenemnda for offentlige anskaffelser for å ha foretatt en ulovlig direkte anskaffelse. Dette gjelder det såkalte offentlig-private samarbeidet for bygging av omsorgsboliger på Fjellstrand. Betonmast A/S (Helsebygg) har urettmessig fått en kontrakt på rundt 100 millioner av kommunen. Mens Østlandssendingen og Nesoddposten satte på saken øyeblikkelig 28 mars  har AMTA enda ikke noe på trykk i papiravisen på tross av gjentatte purringer.
Slik gjør AMTA seg selv til en useriøs avis. Det er synd. Vi som vil ha kunnskap om kommunale forhold må søke andre kilder.

1 comment:

Bummi said...

Dagens leder var ennå verre. Det de påstår er overhodet ikke der Christian sendte til dem.
Hvordan kan en lokalavis drive med personforfølgelse og til å med bruke falske påstander som er så langt unna virkeligheten som overhodet mulig!?!