Sunday, October 4, 2020

Steilene: Samarbeid med frivilligheten?

 


Nesodden kommune ønsker å si opp den langsiktige avtalen med foreningen Kysten  (Se: https://www.kysten.no/) om leie av plass på Steilene. 

Dette er en sak mange er opptatt av, og de politiske partiene har ulike meninger. 

Vi i Rødt mener det vil være positivt å åpne Steilene mer for allmenheten, og eventuelle nye aktører. Samtidig ser vi ingen grunn til å si opp kontrakten med kystlaget, som allerede driver virksomhet der.  Kystlaget er slik vi erfarer det enige i at kontrakten kan justeres. 

Kommunestyret kuttet i 2020 budsjettet alle utgifter til drift av Steilene. Noe som bl.a. har medført at Undine ikke lenger driftes, hvilket igjen har ført til at det har blitt vanskeligere for folk å komme dit. Vi ser ingenting som tyder på at budsjettet for 21 blir noe romsligere, så saken kan godt behandles grundig. Vi i Rødt mener det trengs en helhetlig plan for Steilene. Noen endring av avtalen med Kystlaget er unødig å ta opp før denne foreligger.

Vi i Rødt ser på Kysten som en naturlig samarbeidspartner, og vi ønsker å ha de, sammen med flere andre aktører, og lokalbefolkningen med i en prosess om å gjøre Steilene mer tilgjengelig for folk flest. 

Rødt vil i førstkommende møte i kommunestyret fremme følgende i interpellasjon:

- Nesodden kommune viderefører leieavtalen med kystlaget. 

- Kommunestyret får seg forelagt sak om utvikling av Steilene.


Hilsen 

Helge Seeser-Hoff og Geir Christensen 

Rødt Nesodden 



No comments: