Friday, April 28, 2023

Ildsjelprisen 2023: De nominerte er


Ildsjelprisen deles ut for 11 gang på Tangenten under 1.mai-arrangementet ca kl 17:00

De nominerte er i alfabetisk rekkefølge:






Hege J. Emilsen og Hedda Mulholland

De har med sitt utrettelige arbeid skapt viktige og populære møteplasser for folk på Nesodden, som Fiin Fredag og Voksne Sammen.

Fiin Fredag startet høsten 2021, og har vokst til å bli et svært populært arrangement der får man gratis mat og kaffe/te, og kulturelle opplevelser. Voksne Sammen ble startet i februar 2023 og er en sosial møteplass for voksne. Deres arbeid for å skape møteplasser som ikke koster noe for de som kommer bidrar til å bygge ned klasseskiller, fremmer integrering og skaper økt trivsel og glede for innbyggerne på Nesodden.

Forslagsstiller Sigmund Espedal





for innsatsen for husholdninger som ikke får  fikk strømstøtte. De dro i gang en omfattende kampanje som gav uvanlig raske resultater. De startet med oppslag i AMTA og egen facebookgruppe i september. Med påfølgende demonstrasjoner, avisarbeid, lobbyarbeid mot Stortinget osv.   I februar kom stortingsvedtaket. Få aktivister har på så kort tid fått våre styresmakter til å snu i en så viktig sak for mange innbyggere.

Forslagsstiller  Geir Christensen



Hilde Grønner Flikke 

bor og arbeider aktivt som billedkunstner på Nesodden. Flikke er nominert til årets Ildsjelpris fordi hun er en èner i å formidle kunst til alle mennesker, noe hun startet med på Akershus kunstsenter for flere tiår siden. Hilde har kommuniserende evner som få, hun evner skape gode dialoger mellom de fleste, om det er kulturinstitusjoner, mellom barn og voksne, eller mellom kunstuttrykk - et maleri eller musikk - og det eldre individet på Ekelund seniorsenter. Å skape gode opplevelser for andre på slike måter som Hilde gjør, krever at en gir raust av seg selv. Tusen takk for din innsats!


Forslagstiller Anne Line Sund














Sara de Zwart Rørholdt Valen og Ole Jakob Store Valen

er nominert fordi de er privatpersoner som tilbød to mennesker - som var helt fremmede folk fra Romania uten bosted eller jobb - rom i sin egen husstand, fordi de anså at de hadde rom for det.

Nå, 5 år etter at de flyttet inn på Hellvik, arbeider både Christina og Kolai, - ikke med norsk statsborgerskap, men med personnummer, slik at de kan betale sin skatt med naturlig stolthet som oss alle.

Sara og Ole Valen ønsker ikke egenfokus, og fastholder begge at dette ikke er noen samaritetsgjerning, men at det hele er til gjensidig berikelse for begge parter fordi de hjelper hverandre med det de kan. 

Sara og Ole Valen viser at det ikke er farlig å tenke litt utenfor boksen, de har også døtrene Luna og Silja på henholdsvis 16 og 12 år - og med slike foreldre kan man jo tenke seg hvilken solidaritet disse unge lærer i praksis hjemmefra!


Forslagstiller Toni Sundaune 

 





2 comments:

Anonymous said...

De foreslåtte fra Frivilligsentralen, er foreslått på grunn av sine betalte jobber. Fiin fredag er lønnet med 20 % stilling fra NAV/Rådet for psykisk helse via Stiftelsen Dam. Årslønnen for 20 % stillingen tilsvarer en svært drøy million.

Samme med Sammen for voksne, som også er lønnet arbeid for begge. Hvorfor ikke foreslå andre ansatte i kommunen, som daglig strekker seg, og har problemer med å få endene til å møtes, til tross for full stilling, for eksempel enkeltpersoner i hjemmehjelpen, eller ved Sunnås sykehus?

Anonymous said...

Den personen som skriver denne kommentaren vet vi godt hvem er, og kommenter gjerne hva du mener, men ikke lyv om fakta. Prosjektmedarbeideren har selvsagt ikke en årslønn på en million kr.
20% stilling med utgangspunkt av ca halvparten av en million er korrekt. Godt under gjennomsnittet av årslønnen i Norge.