Sunday, April 30, 2023

Tanker etter landsmøtet i Rødt: Hva gjør vi krigsmotstandere?














Det er trist at antikrigsbevegelsen ikke har noe parti som taler fredens sak. Spesielt i en situasjon hvor verden balanserer på randen av verdenskrig. Sammenligningen med opptakten til 1. verdenskrig er god. En viktig årsak til at dette kunne skje er at antikrigbevegelsen er så svak. Den store utfordringen er å gjenreise en stor og slagkraftig fredsbevegelse. Nå finnes det en rekke initiativ. Desverre altfor små og toppstyrte alle.  Vi trenger en landsdekkende fredsbevegelse med lokallag og aktivitet i alle kommuner. Ta fatt i de kreftene som finnes nærmest deg og dann lokale avdelinger. Og lag en bevegelse for samarbeid og sammenslåing.

Lokalt på Nesodden har vi Fredsbevegelsen. https://www.nesoddenfred.no/ Den har hatt forsiktig men jevn aktivitet i 12 år og gjør en forskjell.

Nesodden Rødt må bruke de nærmeste månedene på valgkamp. Et godt kommunevalg har betydning for antikrigsarbeidet også. Etter dette vil jeg foreslå å gjøre arbeidet mot NATO, trusselen om verdenskrig og solidaritet med de tidligere kolonilandene til hovedsak. Det må også bli hovedsaken i Stortingsvalget i 2023.

Framover håper jeg vi får se mange kommunale antikrigslag med medlemmer og jevn aktivitet. Jeg håper de mange antikrigsinitiativene kan utvikle samarbeid og slå seg sammen. En landsdekkende antikrigsbevegelsen som på gata kan slå hull på krigspropagandaen fra Pentagon og NATO. Som kan snu opponionen i Norge

No comments: