Friday, December 8, 2023

Skolebygging: Myklerud henger fremdeles i en sytråd




















Kommunens dårlige økonomi medførte at kommunedirektøren foreslo moderniseringen av Myklerud utsatt.

I kommunestyret betydde dette full strid. Høyre, FrP og Venstre så på muligheten for å redusere/utsette utbygging på Tangen i steden. MDG og AP ville støtte kommunedirektøren, prioritere Tangen og utsette Myklerud. Ingen av fløyene hadde flertall. SV og Rødt insisterte på å kjøre begge prosjektene etter vedtatt plan. Kompromisset ble akkurat det. Alle partier har nå at begge prosjektene blir stående etter planen. (Hvis ikke forslag blir endret før kommunestyret fatter vedtak) Gratulerer til foreldrene som har slåss hardt for skolene sine.

Imidlertid, bare budsjettet for 2024 er forpliktende. Tallene for 2025 til 2027 kan endres igjen. Ingen av partiene, unntatt SV og Rødt har lansert noen tiltak for å skaffe pengene som trengs.  Hverken Høyre eller AP har svart på utfordringen om det. Det betyr at diskusjonen om hva vi skal kutte kommer tilbake til neste år.

Uten en reell diskusjon om å skaffe kommunen inntekter til å betale lån og avdrag er det sannsynlig at nye utsettelsesforslag kommer i neste budsjettrunde. Hva har AP og Høyre å melde om å skaffe inntekter?

Nesodden Rødt

Geir Christensen

 

No comments: