Ett av tiltakene som kommunedirektøren foreslår for å få kommunens økonomi i årets budsjett til å gå i balanse, er å belast beboerne langs velveier med betaling for veilys og å slutte å brøyte velveier.
Hva betyr dette?
Veilagene (vellene) får regning for veilys og må innkreve penger fra de som bor langs veien. Det krever arbeidstimer og bankene vet å ta seg betalt. Det lages altså et stort byråkrati og administrativ kostnad som ender hos alle som bor langs veiene.
Slutt på brøyting betyr lokale avtaler med brøytebiler som kjører på kryss og tvers ettersom hvor oppdragene er. Det blir antakelig dyrere avtaler enn
Dette fordyrer og byråkratiserer men kan brukes som argument for at kommunen klarer å spare, og dermed slipper å ta kamper med staten om å få beholde mer av skattepengene, eller å innføre eiendomsskatt.
De mange beboerne som nå vil få regninger - kanskje høyere en det en eiendomsskatt ville vært - for dyrere og mer byråkratiske løsninger må jo stille spørsmål:
Er det noen grense for hva slags byråkratier som skal lages? Og til Høyre, som faktisk styrer denne kommunen: Er dette en “sparing” dere støtter? Er “lav skatt” viktigere enn billige og effektive løsninger?
Geir Christensen
--
Du har mottatt denne
No comments:
Post a Comment