Saturday, September 5, 2009

Sperregrense og taktikk

I dag er en liten milepæl for Rødt med Gallup over 3 % for første gang i en valgkamp. Dagbladet gav oss 3,2 %. Vi kan snakke seriøst om mulighetene for å nå sperregrensa på 4 %. Det vil utløse mellom 6 og 7 stortingsrepresentanter. Akershus vil spille en stor rolle og ha muligheter for utjevningsmandat. For å nå sperregrensa(på landsbasis) vil resultatene i alle fylker og alle stemmer å telle. Hvilke fylker som eventuelt får utjevningsmandat for Rødt er helt åpent. Jeg ber deg om hjelp til å få spredd meldingen om at det kan være svært taktisk lurt å stemme Rødt. Klarer Rødt sperregrensen er det antakelig det viktigste tiltaket som er mulig å gjøre for å holde Siv og Erna utenfor regjeringsmakt.

Gallupene spriker alle veier om dagen og mange er useriøse. Men på gjennomsnittet av galluper er Rødt også på stigende kurs og vil lande mellom 2 og 3 % denne uka. Mange er usikre. Mange er skuffet over de Rød/Grønne og på leting etter alternativer. En god valginnspurt kan få noen tusen av disse til å stemme Rødt.

Alternativet er hjemmesitting eller FrP. Jeg møtte 2 jenter som gikk på Helsefag på videregående i går, som vil stemme på Siv fordi de var så misfornøyd med lønnsnivået i helsesektoren og de trodde Siv var løsningen.

Litt om Erling Folkvords forslag til likelønnspott når han satt på Stortinget og om hva FrP sin markedsliberalisme betyr for lønningene, gjør at jeg har godt håp om at de snudde 180 %.

Vil du bidra til mange slike diskusjoner?

Geir Christensen
1. kandidat for Rødt i Akershus.

3 comments:

Anonymous said...

3% oppsluttning....
Det betyr at 3 av 100 mener det samme som deg.
Er ikke det en sterk indikasjon på at du tar feil???

Anonymous said...

@anonym: Det kan vel like gjerne bety at 3 av 100 er gode mennesker som ikke kjøper at den almenne oppfatningen representerer den eneste mulige fornuft.

Geir Christensen said...

Prosenter beviser ingen ting om hvem som har rett. Mindretallet har som kjent alltid rett, det har jo ikke oppstått en ny tank som ikke har vært mindretallstanke fra starten av. Men det beviser heller ingen ting og rett eller galt.