Sunday, September 6, 2009

Ufrivillig deltid og kommunal smålighet.

Arbeidsretten har fastslått at en som har to jobber i kommunen (For eksempel 50% stilling på SFO og vakter på sykehjem i helger) skal få dette beregnet som en stilling og få overtid m.m. ut fra det. Dette handler i hovedsak om lavtlønnsyrker. Nå må Fagforbundet gå til rettsak mot bl.a. fem follokommuner for å få etterbetalt det de ansatte har krav på. At Høyre- og FrP styrte kommuner sloss for å unngå ekstra betalinger til lavtlønte er ikke så merkelig. Men ordfører i Ås, Johan Alnes (AP), hvorfor ordner ikke du opp i minnelighet med Fagforbundet?


Geir Christensen
Rødt i Akershus

3 comments:

Darwin said...

du tror virkelig penger vokser på trær du. tenker hvis sånne som deg styrte så hadde det vært "ja det kan vi ta oss råd til" og tilslutt inga penger igjen. selv om jeg forsåvidt enig med deg i denne saken, så er det ikke bare å betale. man må jo se på hvordan det står til med komune økonomien der. så hvis de gir pengene til dette så må de ta et steds fra. hvis A så B. men det er jo enkelt å gi bort andre sine penger

Anonymous said...

Darwin ønsker seg kanskje tilbake til tiden med treller og slaver? Hvorfor skal alltid de som gjør de viktigste jobbene i samfunnet være de som tjener minst, mens papir- og pengeflyttere skal tjene grovt??? Etter et forholdsvis langt liv innser jeg mer og mer kapitalismen svakheter.

Geir Christensen said...

Budsjetter må gå opp, og på Stortinget leverte vi alternative budsjetter med grei balanse. Derimot endret vi nokså mye på hvem som fikk godene. Skattelette i bånn og skatteskjerping på toppen. Mer til kommunene og mindre til kampfly osv.

Spørsmålet er hvilken side står du på?

Geir