Wednesday, September 2, 2009

Stensby sykehus og politikerløfter

Ingen har skrevet forsvar Stensby sykehus flere ganger en Sonja Sjøli. Allikevel er hennes og Høyres helsepolitikk direkte ansvarlig for at sykehuset nå er akutt truet av nedleggelse.

I sykehuspolitikken arbeider Jens og Jensen sammen på et helblått privatiseringslag.. Helsereformen som Arbeiderpartiet gjennomførte med støtte fra Høyre og FrP tok sykehusene vekk fra fylkeskommunene og staten og erstattet det med helseforetak. De har et styringssystem hentet rett ut av aksjeloven.

Økonomer og byråkrater har tatt over styringen av sykehusene, som nå drives som selvstendige bedrifter uten direkte folkevalgt kontroll. Hovedfokus har blitt økonomisk inntjening og kvantitet på bekostning av befolkningens behov. Denne reformen gjorde kampen for lokale sykehus vanskelig. Politikere som ikke fremmer kravet om å nedlegge helseregionene og å føre sykehusene tilbake til folkevalgt kontroll, kan sitte om 4 år igjen å love å støtte all verden, mens de lar blåruss ta jobben med å nedlegge.

Jeg utfordrer derfor stortingskandidatene Anniken Huitfeldt, Bård Vegard Solhjell, Dagfinn Sundsbø, Knut Arild Hareide, Borghild Tenden, Sonja Sjølie og Morten Høglund:

- Vil dere fjerne aksjeloven og blårussen og ta politisk direkte styring med sykehusene?

- Vil dere ta personlig ansvar for at Stensby sykehus opprettholdes?

Geir Christensen

1. kandidat for Rødt i Akershus

No comments: