Monday, July 20, 2015

Skadde syriske flyktninger

Gjesteblogger:  Efthimios Karantonis
I fjor ba FNs høykommissær Norge om å ta imot 123 skadde syriske flyktninger . Den blå blå regjeringen sa nei. Efthimios Karantonis skrev dette forslaget til kommunestyret:

Regjeringen ønsker ikke å motta skadede eller syke flyktninger. Den kyniske forklaringen er at kommune ikke har kapasitet. Bergen kommune uttrykker likevel at de vil ta imot disse flyktningene.  Hva er Nesodden kommunes ståsted i dette spørsmålet? I vår kommune ligger et av de største habiliteringssentrene i Norge. Kunne kommunen i samarbeid med Sunnås sykehus ta i mot noen skadede flyktninger? 
Vedtaksforslag: «Kommunen skriver til regjeringen og tilbyr seg å ta imot skadde syriske flyktninger. Rådmannen bes ta kontakt med Sunnås for å legge til rette for slikt mottak.»
Rødt fremmet det som interpellasjon i kommunestyret. Ordfører skrev om forslaget litt mer polemisk mot Høyre, men innholdet ble vedtatt. Vi får nå en oppfølging med at kommunen tilbyr seg å ta imot 7 syriske flyktninger i tillegg til vanlig flyktningkvote. Noen partier slår seg på brystet med at dette er en stor innsats, men av Syrias ca. 4 millioner flyktninger blir vi ikke akkurat ruvende i hjelpeinnsatsen. Rødt fikk lagt inn at vi spesielt kunne ta imot flyktninger som trenger habilitering.
For Rødt er dette en viktig sak som handler om å hjelpe dem som alle mest trenger hjelp.

No comments: