Monday, March 6, 2017

Signalen: En liten omvei

Innstilling på ny leietaker av Signalentomten ble på møte 6. mars i Ad.hoc komiteen utsatt.

Mitt forslag til vedtak var:
For å få fram beste tilbud og å få en rettferdig konkurranse vil ad-hoc-komiteen
  1. Utarbeider kravspesifikasjon til tilbydere. Av punktene er:
- Krav til egenkapital og dokumenterte lånetilsagn.
- oppstarttidspunkt
- krav til åpningstider
- kulturaktiviteter som forventes
- tilbud om leie
- bestemmelser vedrørende mislighold
  1. Det gies tilbud om befaring og møte til de øvrige tilbydere.
  2. Etter frist for å gi spesifisert tilbud vurderer komiteen innkomne tilbud.

Forslaget fikk en stemme. AP, H, Frp og V stemte mot. De argumenterte for at framgangsmåten så langt var tilfredsstillende.
Ordfører tok opp en «uteglemt» søknad som hun foreslo også innkalt til intervju. I tillegg skal de nå tre utvalgte interessentene få gi skriftlig svar i forhold til intervjuspørsmålene før innstilling til formannskapet gjøres rett før formannskapsmøtet 15 mars.
Tiden vil vise om dette gjør en mer reel prosess eller om det bare er kakepynt i forhold til en prosess som er rent formell.

Mitt andre forslag var:
Ad. hoc komiteen innstiller (til formannskapet) på at kontrakt ikke skal forlenges. Etter planprosessen gies helt ny utlysning ut fra nye forutsetninger.
Ordfører mente min framstilling i siste blogginnlegg «Både Erik Adland og Nina Sandberg gav i møte med Tjersland uttrykk for at femårskontakten godt kunne bli forlenget» var feil. Saken ble imidlertid heftig diskutert på møtet og kommuneadvokaten sendte etterpå ut en vurdering som tilsa at kontrakten kan forlenges. Ett synspunkt som så langt jeg husker, både Sandberg og Adland hevdet i møtet. Og vi behandlet en søknad som har «maritimt hotell» som tredje fase. Det er vel ingen som forestiller seg hotell bygget og revet i løpet av 5 år.

Forslaget ovenfor fikk også bare en stemme.
Begrunnelsen var omtrent slik. Vi gav ikke utrykk for at kontrakten kunne forlenges og fordi ingen har hevdet det, trenger vi ikke noe forslag til vedtak om at kontrakten ikke skal kunne forlenges. Som vanlig åpen og klar tale.
Spørsmålet om det forelå mer omfattende planer som ikke er tilgjengelig for almenheten ble ikke drøftet.

Geir Christensen
Rødt




No comments: