Sunday, March 5, 2017

Underlig konkurranse om Signalen

Mandag 6/3 er det meningen at Ad-hoc komiteen skal innstille på hvem som skal leie Signalen. I virkeligheten har bare en tilbyder fått mulighet til å komme med et ferdig tilbud.

Signalen er revet og stedet er lagt ut på FINN.no til leie for 3 til 5 år. Utlysningsteksten sier ikke mye. 13 har henvendt seg til kommunen om utlysningen. De fleste ber om befaring/informasjon og/eller møte. Det er ikke dokumentert at noen har fått det. I steden ble 2 tilbydere valgt ut til «intervju» fredag 3/3.

Kjendiskokk Tjersland var velforberedt, men svært rund i formuleringene. Han har gjennom det siste året hatt en rekke møter med kommunen. Den andre tilbyderen trodde dette var første møte om saken og hadde en rekke forhold å spørre kommunen om. De hadde ikke fått vite at dette var siste frist og hadde derfor ikke alle sider ved planen ferdig. Mandag 6/3 er det tenkt at ad-hoc-komiteen skal innstille på hvem som skal få kontrakten. Skjer det innstilles det uten virkelig konkurranse. Dermed blir den offisielle behandlingen en uinteressant formalitet. Det vil ikke Rødt akseptere.

Både Erik Adland og Nina Sandberg gav i møte med Tjersland uttrykk for at femårskontakten godt kunne bli forlenget. Det forutsetter at kommuneplanbehandlingen ikke resulterer i vedtak som er i strid med det som nå bygges på Signalentomten. Investeringer på 4 til 7 millioner lar seg sannsynligvis ikke nedbetale over 5 år på restaurantdrift. Alt tyder på at dette fra ordfører og varaordfører derfor er
en fordekt inngangsbillett for å gi bort hele området til en investorgruppe uten at befolkningen eller kommunestyret har innsyn i hva som planlegges.

Skal vi ha det slik?

Geir Christensen

ps: Tangenspissen trenger utvikling.

Rødt har tidligere foreslått at et større område (inklusive begge badeplasser og mellomliggende arealer) reguleres til offentlige formål og næringsområde med spesiell vekt på kulturtilbud. Dette område bør Nesodden bruke til å introdusere seg selv. Vi ser fram til en offentlig debatt rundt kommuneplanrulleringen som kan starte en slik utvikling.

Imidlertid skjer det nå mye rart som tyder på at beslutninger allerede er tatt på bakrommet.

Tjersland har gitt uttrykk for at han også ønsker virksomhet på Nesoddtangen gård. I tillegg har han i forhold til Signalen lansert en plan om å bygge «maritimt hotell». Mye tyder derfor på at han har en helhetsplan for å utvikle Tangenspissen. Det kan godt hende at hans planer er i tråd med Nesodden sine behov og bør støttes. Det kan vi først ta stilling til når hans planforslag blir kjent.

Imidlertid har kommunestyret allerede begynt å legge til rette for disse – ukjente – planene.
Før jul vedtok kommunestyret først å utvikle Nesoddtangen gård som et samarbeid mellom psykisk helse og kulturavdelingen. Rett etterpå – i budsjettprosessen – vedtok flertallet at kommunen skal finne ny plass for psykisk helse som nå bruker stedet og la Ad-hoc komiteen se på framtidig bruk. Dette ble besluttet før noen faktiske planer er fremmet. I tillegg skal nå Tjersland få tilgang på Signalentomta, i 5 år, med tydelig åpning for forlengelse.
For oss virker dette som et forsøk på bondefangeri. Vedtak som virker bindende i forhold til kommuneplanen og framtidig bruk av området.

3 comments:

Ingela said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Erik Adland...

Mobber bort opprinnelig eier av Signalen.

Sverter nye eiere og sørger for hasterivning av bygningen.

Hvem er egentlig Dag Tjersland, kan han engang få sjenkebevilling?

Hvem er Rolf-Erik Nilssen, eier av Signalen Sjøbad AS?

Hvem skal overta Nesoddtangen gård? Sørlendingene?

Anonymous said...

Prøver Grimstad-investor Rolf-Erik Nilsen å få Nesoddens politikere til å finansiere hele Signalen-"bygget"?

Hvis tallene som refereres i Amta 14. februar er korrekte, påstås det at "bygget" skal koste 10 millioner? For noen containere utplassert på en tomt hvor det allerede er tilknyttet vann og avløp, og hvor grunnarbeidene kun er å fjerne litt løs grusmasse og støpe en enkel såle?

Det er helt usannsynlig at den totale investeringen ikke dekkes av det som påstås å være toppfinansieringen på "kun" 15 % av kostnaden... Tror politikerne virkelig at "bygget" koster 10 millioner - på en 5-års kontrakt?

"Kjendiskokk" Tjersland er for øvrig ikke engang deleier i Signalen Sjøbad AS, eller Skur 33...