Wednesday, April 28, 2021

Ildsjelprisen 2021: De nominerte er:

Vi har fått mange forslag, men har ikke vurdert tidligere prisvinnere, Rødtmedlemmer eller politikere. Årets nominerte er i alfabetisk rekkefølge:


Bård Bredesen og Nesodden ornitologiske forening



for en utrettelig innsats på naturens side. Han og foreningen har han bidratt til å skaffe fram kunnskaper om våre naturverdier – og mangfold, og gjort det vanskelig for mange profitthungrige utbyggere og kommunen å gå utenom. I dag kan utbygger bestemme hva som skal legges fram om biologisk mangfold og stiller selv spørsmålene fagfolkene må besvare. De spørsmålene er ikke alltid det som er viktigst for naturen og setter ofte fagfolk i en vanskelig posisjon. Også her tørr Bredesen og si ifra når vurderinger har viktige mangler. Det krever mot i et ikke alt for stort fagmiljø.


Forslagsstiller: Marianne Bredesen

Nesoddens skolestruktur ved Lea Coates og Marius Hagen

De har gått i bresjen for å sloss for barnas uteareal og bevegelsesmuligheter. Ideen om å samle ungdomsskoleelever på Tangen og samtidig selge deler av skoletomta til boligbygging var utgangspunktet for engasjementet. Deres, og mange flere, sine grasrotbevegelser har betydd at salgsplanene er foreløpig stoppet og at Alværn ungdomsskole har fått ny sjanse. De opplevde raskt at kommunal lukkethet skapte vansker for innbyggerengasjement og tok den ballen også.

Remi T Moen 


er en ekte idealist! Han lanserte "Åmtankegenseren", (Åmtanke er bevisst skrevet feil av ham, fordi han vil vise at ingen er perfekt) som han gir til trengende, uteliggere, narkomane m fl. Han fikk til en avtale med et garnfirma som tente på ideen og selger garn og mønster til genseren. Alt overskudd av salget går uavkortet til Nesodden Ressurskafe.

I tillegg startet han og Arvid Dalseth Iversen "Maskustrikk", en strikkeklubb bare for menn. Den har blitt populær og det har vært gutter og menn fra ca 17 til nærmere 75 år der - oppmøte der er også gratis.  Også "Strikk og drikk"-konseptet har de satt i gang på Nesodden, her møtes alle interesserte til utveksling og info om div strikke- og andre håndarbeidsteknikker.

Forslagsstiller: May Liss Ananiassen

Gunnar Murstad 


har lagt ned et enormt arbeid i å gjøre Brattbakken tilgjengelig for alle. I tillegg har han jobbet med å tilrettelegge for para -alpin på en forbilledlig måte. Han har skaffet utstyr, sørget for at han og andre har gått kurs og han har fulgt opp Nesodden kommune og Sunnaas sykehus for å få med deltakere. Han har et utrolig smittende engasjement og er en unik tålmodig frivillig.


Gunnar har brukt usedvanlig mye tid i Brattbakken denne sesongen for å gi Nesodden et tilbud for skiglade brukere i en tid der mange andre aktiviteter har vært stengt. Det er nesten ufattelig hvor mange timer han har lagt ned i denne bakken, som drives av frivillige i samarbeid med kommunen.

Forslagsstillere Cato Zahl Pedersen og Mikkel Sandemose

Nesoddungdommens foreldregruppe ved Tonje Tejera



Hun administrator og initiativtaker til facebookgruppa Nesoddungdommenes foreldregruppe. Når det blir påstått at foreldrene på Nesodden ikke bryr seg så har Tonje til fulle motbevist det.

Hun så et behov for en møteplass for foreldre av ungdom på Nesodden til å dele erfaringer og bygge hverandre opp som foreldre. Et av resultatene er Sletta Cafe. Nå er avtalen med Røde Kurs i boks så framtidig drift virker sikkert.

























































































No comments: