Sunday, March 24, 2019

Bremsene på?

Det foreligger vedtatte reguleringsplaner som gir rom for 5400 nye boliger på Nesodden. I tillegg er reguleringsplaner som muliggjør 2150 nye boliger under behandling. Dette er temmelig voldsomt, selv om langt fra alt blir bygget. Vi snakker om gjennomsnittlig kanskje 300 til 400 boliger årlig. Boligaksjonen utfordrer oss til samarbeid om tiltak. Her er Rødt sitt svar:

Det gjelder å få vedtatt effektive begrensinger. Rødt samarbeider gjerne med andre partier om vedtaksforslag til kommuneplanen på onsdag som effektivt gir styring. Så langt tenker vi oss;

  1. Stoppe alle utbyggingsplaner som ikke er sentrumsnære. Det gjelder bl.a. byggefelt som Strandlia 2 og Kløftaveien på Fagerstrand. Av reguleringsplaner for vann- og kloakk av typen Nordstrand og Svestad kan all nybygging taes ut. (Begrense planene til å gjelde omgjøring/lovliggjøring av hytter)

  2. Vedta rekkefølgebestemmelser for alle nye reguleringsplaner som ikke gir igangsettingstillatelse på bygging for disse i år hvor det foreligger mer enn x (vi foreslår 70) antall boliger. Unntak herfra gjøres for bygging av boliger med husleieregulering og for kommunale utleieboliger. Det skyver 2100 potensielle boliger som det nå er igangsatt reguleringsarbeid for, men hvor ingenting er vedtatt, ut i tid. 
     
  3. Det vedtaes å omregulere noen store vedtatte planer for å få inn tilsvarende bestemmelse i planene. Det vedtaes bygge og deleforbud inntil det er gjort. Gjelder f.eks Bomannsvik, Spro havn, Sagstubben, Tre Eiker, Steinveien osv

  4. Alle ferdig utbygde områder taes ut av transformasjonsområdet. (Huseierforeninger, borettslag og sameier) Gjelder Blåbærstien, Tangenbyen, Skogen osv.

Et utsettelsesforslag på arealplanen på onsdag hadde vært svært bra.

Hva mener MDG, SV, Venstre og Kr.F om dette? Har dere andre forslag til effektive tiltak? Kan disse brukes?

Geir Christensen

No comments: