Sunday, March 31, 2019

Vekstpunkt Fagerstrand?

Kommunestyret prøver hardt å få Fagerstrand til å bli nytt vekstpunkt. Hva det betyr kan
Helge Seeser-Hoff
vi ane når det er utbyggingsplaner for over 2200 nye boliger på Fagerstrand. Fagerstrand tåler vekst, men den skal være styrt ut fra lokalsamfunnets behov og infrastruktur skal komme først.

Fagerstrand skal bygges og utvikles av folk som sjarmeres i senk av stedet, og vil bo her. Ikke som resultat av en beslutning om å bygge x antall boliger på et vilkårlig valgt sted.

Hva jeg synes er viktig, er at utvikling skal komme naturlig, at de folkevalgtes oppgave er å legge til rette for, og styre en trygg og bærekraftig utvikling med forankring i Nesoddens historie og kultur, dette er oppgaver som ikke kan “settes ut”. Et byggefirma fra «Drammen» kan ikke forventes å sette nærmiljø på Nesodden fremfor egen økonomisk gevinst.

Lokal tilhørighet må til, vi som bor på Nesodden, vi bor her fordi vi ønsker det. vi har valgt Nesodden fremfor by, fordi vi verdsetter de de landlige omgivelsene, sjøen og marka, småhusbebyggelse og hager. Jeg vil ha et politisk miljø som gjenspeiler dette, åpenhet om diskusjoner og avgjørelser, respekt for ulike synspunkter, og debatt for å lære, ikke for å overbevise(eller overkjøre). Vi trenger flere folkevalgte som faktisk setter seg inn i konsekvensene av det som blir gjort, ikke bare av hvordan å gjøre det.

Verden utvikler seg i et forrykende tempo, det stilles enorme krav til de som skal fatte beslutninger i samfunnet. Jeg mener det er viktigere enn noensinne at våre folkevalgte lytter til de som blir berørt av beslutningene. Dessverre ser vi alt for ofte at det heller går andre veien.

1 comment:

RM.Nielsen said...


ja - vi vet godt hva et vekstpunkt betyr -
mesteparten av det gamle forsvinner -
og - i det nye kjenner de fleste seg ikke
igjen - mitt første leveår på Fagerstrand
var i 1931 -