Monday, March 11, 2019

Det er god grunn til at ordføreren på Nesodden ikke svarer innbyggerne



Gjesteblogger  Geir Brandstadmoen


Viser til godt innlegg fra Svein Jøsang i Amta 6. mars.
Nei, Jøsang, du får ikke svar på dine henvendelser til Wickholm, og det er det ikke så mange andre som gjør heller. Dessverre tror jeg du må venne deg til at det er slik, og grunnen til det er nok det kommende lokalvalget.
Ordfører Truls Wickholm kom inn i politikken på Nesodden direkte fra Stortinget, og i begynnelsen manglet det ikke på store planer og grandiose visjoner, lille Nesodden skulle transformeres til noe helt annet under hans ledelse. Og meningsutvekslingen mellom kommune og innbyggere skulle nå nye høyder, Wickholm ble så euforisk at han gikk ut og lovet, med store bokstaver, at han elsket offentlig debatt. Så ble det stille. Helt stille.
Som den erfarne politikeren han er innså Wickholm at befolkningen på Nesodden faktisk hadde egne meninger, at det ikke bare var å komme her og fortelle alle at slik blir det. I sak etter sak oppdaget Wickholm at han var på full kollisjonskurs med velgerne på halvøya. De ville ikke ha en massiv utbygging av Nesodden, de ville ikke akseptere en underfinansiert skole, de var ikke imponert over tragikomedien på Signalen, de var ikke imponert over en ordfører fra Arbeiderpartiet som så gjerne frontet Høyrepolitikk.
Med sine politiske instinkter innså han nok at om han fortsatte som han hadde startet, så ville Arbeiderpartiet få svi på valgdagen. Så han trakk seg helt ut av debatten, og det eneste han tilsynelatende mener noe konkret om i disse dager, er det hvordan den nye satsingen til Amta ser ut.
Jeg er stolt over innbyggerne på Nesodden, at de vil engasjere seg, at de tør stille spørsmål, at de er så opptatt av framtiden for seg og sine barn, at de mener Nesodden skal være et godt sted å leve for alle. Og når valgdagen kommer håper jeg flest mulig viser det ved å gi sin stemme til noen andre enn de maktarrogante flertallskameratene som sitter og styrer i dag. Nesodden fortjener bedre enn som så.

2 comments:

Anonymous said...

Forklaringen er at man ikke trenger å involvere innbyggerne når de ikke en gang vet hva som er riktig… https://www.dagsavisen.no/landingpage/Tag/BPA

Anonymous said...

Ordføreren må nok først få beskjed av Adland om hva han skal mene og si...

Han gjentar i hvert fall Adlands påstander uten å faktasjekke dem. Det er dessverre ingen politikere (eller journalister) på Nesodden som faktasjekker Adland.