Saturday, August 12, 2023

Visjoner for Fagerstrand
























For 2 år siden flyttet jeg med mine barn til Fagerstrand - et fagert sted med så mange kvaliteter, og kanskje enda flere muligheter! Omtrent samtidig ble jeg aktiv i Rødt, og nå er det plutselig jeg som skal kunne og mene noe saklig om stedet… dette trenger jeg hjelp til og kommer tilbake til det helt til sist i artikkelen. Her står vi nemlig foran en omfattende utbygging: Dette kan enten skje kontrollert og på innbyggernes premisser, eller styres av utbyggernes jakt på mest mulig profitt.

Rødt har store visjoner for Fagerstrand og ønsker å tilrettelegge for en konstruktiv innbyggerstyring. Vi ser arbeidsplasser som selve nøkkelen som skal til for å skape liv i bygda, derfor er næringsutvikling så viktig. Ny restaurant, herlig bakeri / café samt bruktbutikk utgjør helt klart en stor forskjell til det bedre for oss lokalt! Rødt ønsker et Fagerstrand hvor man kan leve ‘hele liv’: Etablering av barnehager / gode skoler / ungdomstilbud / kommunale tjenester og eldreinstitusjoner er derfor mer prekært enn mange nye boliger. VI vil fortsette å presse på for at Myklerud skole skal rehabiliteres raskest mulig. Der ser vi for oss at barn og unge skal kunne ha fritidstilbud også etter skoletid. Eller hva med en bibliotekavdeling på Bakkeløkka skole?

Rødt vil arbeide for at sjøsiden skal være åpen for allmennheten; promenader, uteserveringssteder og åpne, grønne plasser vil invitere til aktivitet, lek og rekreasjon. Vår sjøside er gull - vi må passe på så den utvikles til beste for de som benytter den mest, dvs. vi som faktisk bor her. I lokalpolitikken må vi stå på for at rekkefølgebestemmelser og kommunal planlegging sikrer at nødvendig infrastruktur er på plass før boligbygging. Kollektivtrafikk må utvikles både med båt mot Oslo og bedre busstilbud som binder Follo sammen.

Folkens: Det er nå alt dette bestemmes! Rundt hjørnet er det lokalvalg og alle stemmer teller. Rødt tilstreber samarbeid mellom alle involverte parter slik at vi kan gjøre dette til et levende sted hvor det er enda bedre å bo. Vi ønsker demokratisk styrte prosesser samt politisk styring til glede for Fagerstrands innbyggere.

Som fersk og nyinnflyttet lokalpatriot har jeg et sterkt ønske om at alle med konstruktive meninger om Fagerstrand tar kontakt: tonilovi@sundaune.no Om stort og smått - jeg håper å høre fra dere!


Vennlig hilsen Toni Sundaune 

No comments: