Sunday, December 28, 2008

Lærere fjernes..

En nedbemanning vil føre til at det vil bli vanskeligere å følge opp tilpasset opplæring. Det er elever som trenger ekstra støtte og veiledning for å kunne henge med, som kommer til å være de som vil tape mest. Slik er reaksjonene på skolene på det foreslåtte kuttet, sier Janicke Ruud, leder i utdanningsforbundet.

I Rådmannens budsjettforslag er det foreslått 1 % kutt i alle lønnsbudsjetter for 2009 og tilsvarende i 2011. Barnehagene har allerede minimumsbemanning slik at hele reduksjonen innen oppvekstområdet antakelig må taes ut i skolen – til sammen ca 8 stillinger. Dette kommer etter en rekke år hvor antall ansatte i skolen har blitt redusert. I 2004 var det 200 årsverk i Nesoddskolen. I år er det 175 årsverk. Å fjerne enda 8 årsverk, samtidig med at flere årstrinn skal få flere undervisningstimer, er uansvarlig. Det er en grense for hvor kostnadseffektiv en skole kan drives uten at det går ut over kvaliteten på opplæringstilbudet, skriver utdanningsforbundet til kommunestyret.

Norske skoleresultater i internasjonale undersøkelser diskuteres heftig. En sammenheng mellom resultater og offentlig innsats er kanskje naturlig å se på? Vi deler Utdanningsforbundets bekymring.

Geir Christensen
Nesodden Rødt

No comments: