Sunday, December 28, 2008

Rødt Akershus takker for støtten og ser fram til samarbeid

Representantskapet i Fagforbundet Akershus sier i en uttalelse at Arbeiderpartiets beslutning om å gå for en innføring av EUs tjenestedirektiv i Norge betyr at Fagforbundet Akershus vil gi sin støtte til SV, Senterpartiet og Rødt i valgkampen 2009.

EUs tjenestedirektiv er et djupt usosialt direktiv, som kommer til å øke omfanget av sosial dumping av lønn og arbeidsforhold i Norge. Direktivet truer fundamentet for fagbevegelsen, retten til tariffavtale. Dersom Rødt kommer inn på Akershus-benken på Stortinget, kommer vi til å gjøre det vi kan for å reversere alle eventuelle lovendringer som måtte komme som en følge av en implementering av EUs tjenestedirektiv. Dersom EUs tjenestedirektiv blir tatt inn i norsk lov, så må det snarest taes ut igjen!

Vi i Rødt Akershus er takknemlige for støtten! Fagforbundet er LOs største forbund, og er, i en rekke politiske saker, en viktig alliert for Rødt. Vi står sammen i kampen mot konkurranseutsetting av kommunale tjenester. Vi står sammen i kampen for en bedre arbeidshverdag og en mer rettferdig lønn for den jevne kommunearbeider. Rødt Akershus vil ta imot alle eventuelle politiske innspill fra Fagforbundet Akershus fram mot valget med takk.



Geir Christensen
leder i Rødt Akershus

No comments: