Wednesday, August 28, 2019

Hjerterom?


Jeg har en aksje i Nesoddskolen. Den er det mest dyrebare jeg har.


Før sommerferien tegnet jeg 1500 hjerter med kritt foran Tangenten. Dette for å symbolisere de 1500 elevene som kan havne på stor-skole på Tangen, hvis de skisserte planene om sammenslåing av ungdomsskoler på Nesodden blir realisert. 

Politikerene på Nesodden må ikke glemme hvem denne saken egentlig handler om, og hvor mange de er - hjertene våre som vi sender ut i verden.

Det er snakk om 1500 elever på et område hvor det i dag går om lag 900. I tillegg vurderer kommunen å selge ut deler av det som i dag er lekeplass. Altså flere elever på mindre areal, så kommer de ned i en minimumsstandard på 10 kvadrat skolegård per elev. 

Ingen av de jeg snakka med i løpet av dagen, bortsett fra ordføreren da, kunne skjønne hvorfor Nesodden skulle bygge stor-skole. Ungdommene var bekymra for miljøet sitt. Pensjonerte lærere sukket tungt og fortalte om de fine, mindre skolene de hadde undervist på. De i helsevesenet syntes dette hørtes kjent ut; det å bli tvunget inn i større enheter, slått sammen på tross av fagmiljøene og de ansattes klare råd. 

Siri Harr Steinvik

1 comment:

Brianna said...

Thanks for posting thiis