Sunday, January 29, 2023

Den skjulte krigen og Klassekampens unnlatelser









NRK skriver 20 januar:

«I en ny undersøkelse, som er gjennomført av den amerikanske tankesmien Atlantic Council,..  trodde hele 46 prosent av dem at Russland ville bli en mislykket stat innen 2033. 40 prosent trodde Russland ville kollapse som følge av borgerkrig, revolusjon eller politisk oppløsning.»

Lignende oppslag var i mange aviser.

En gravende journalist ville kanskje spørre om sammenhengen mellom dette oppslaget og Putins begrunnelse for Ukrainakrigen: «Det vestlige målet er å svekke, splitte og til slutt ødelegge nasjonen vår. De sier åpent at siden de klarte å bryte opp Sovjetunionen i 1991, er det nå på tide å splitte Russland i mange separate regioner som vil være i strupen på hverandre.» Og med amerikanske øyne: «Cheney ‘ønsket å se avviklingen ikke bare av Sovjetunionen og det russiske imperiet, men av Russland selv, så det kunne aldri igjen være en trussel mot resten av verden.» ..Vesten må fullføre prosjektet som startet i 1991 …. Inntil Moskvas imperium er styrtet, vil regionen – og verden – imidlertid ikke være trygg …” (“Dekoloniser Russland” , The Atlantic, 27. mai 2022.)

Vi har nå i mange år blitt fortalt fantastiske historier om Russland: Fra Russiagate (At Russland og Trump samarbeidet om å ødelegge valget for Demokratene) Til historien om opposisjonspolitikeren Navalnyjs forgifting. Han skal altså ha blitt forgiftet av russisk etteretning. Etter at etteretningen skal ha gitt ham gift skal de altså la flyet han var på snu og mellomland for å la han få sykehusbehandling i Omsk og deretter reise til utlandet! Og sist, men ikke minst, Russland spreger sin egen gassledning i Østersjøen samtidig som de forhandler med Tyskland om å gjenoppta gasseksporten? Få kritiske spørsmål blir stilt til disse merkverdige historiene.

Kan Klassekampen ane en skjult krig her? En langvarig mediekrig, en økonomisk krig og nå en varm krig? Kan det tenkes at dette er en ikke ubetydelig side ved krigen i Ukraina?

Hvorfor graver ikke Klassekampen i dette, men er like «opplysende» som den USAkontrollerte pressen i Norge? Pentagon er sikkert fornøyd? Men det er noen av oss som forventer at «Venstresidens dagsavis» stiller noen kritiske spørsmål som ikke Pentagon vil like.

Klassekampen tar ikke en gang inn leserinnlegg som om dette. Avisen går på redaksjonell plass og i leder til harde angrep på de av oss som mener dette er vesentlig for å forstå krigstrommene vi nå hører. Er det fair play?

Geir Christensen

1 comment:

Anonymous said...

KK har sviktet sitt eget mandat, kun en gedigen skuffelse.