Wednesday, May 12, 2021

Myklerud skole: Totalpakke nå – ikke dyr midlertidighet



















SV, MDG, V og AP har foreslått følgende på Fagerstrand:

«Oppgradering Myklerud barneskole starter fra sommeren 2021, for inntil 46 millioner kroner. I prosjekteringen bør man prioritere å gjøre kvalitative forbedringer av arbeidsforholdene til lærerne, spesialrom for elevene og kjøkken og garderobe for SFO. Bygget får en brukshorisont opptil 10 år, inkl. midlertidig flerbrukshall (rubb-hall). Eksisterende gymsal bygges om til å romme grupperom og spesialrom. Rubbhallen gir nye lokaler til kroppsøvingsundervisning, muligheter til lek for SFO, og kulturarangementer.

Planlegging og regulering av barneskole på Fagerstrand for byggestart fra 2028 innenfor en ramme på 250 millioner kroner. Plassering avklares gjennom arbeidet med områdeplan for Fagerstrand.»

Her skal altså et råtten skolebygg flikkes på i minst 7 år (Kommunale planer har en tendens til å blir forsinket betydelig) Til dette skal kommunen bruke 46 millioner. 46 millioner som etter minst 7 år blir verdiløse når ny skole ved Bakkeløkka eventuelt kommer.

Dette er en dyr og dårlig løsning. Her kastes altså mange titalls millioner bort for et dårlig begrunnet ønske om å flytte skolen.

Rødt foreslår

Rehabilitering/Nybygging på Myklerud nå.  260 millioner

Planlegging med vurdering av hva som kan rehabiliteres og hva som må nybygges starter straks. Nye klasserom bygges før gamle rives slik at provisoriske løsninger  unngåes. Skolen planlegges som treparalell, gjerne slik at tredje sett  klasserom kan bygges når behovet oppstår uten forstyrrelser.

Det ser ut som hele opposisjonen kan samles rundt totalpakke nå. Da mangler vi en -1- stemme i kommunestyret for å få stoppet sløsingen og få gode løsninger straks. Vi ber innbyggerne på Fagerstrand bruke sin innbyggermakt.

Geir Christensen

Rødt



No comments: