Saturday, May 1, 2021

Ildsjelprisen 2021 – and the winner is...

 Vi ønsker å sette søkelyset på de som tar initiativ nedenfra. Som ut fra engasjement skaper bevegelse og er med på å forandre Nesodden. Den store løsing med ressurser i vårt samfunn er at så få får mulighet til å bruke vettet og kunnskapene sine til å forme samfunnet. Vi ønsker å legge til rette for at mange får være med å skape framtidens Nesodden. Det er ikke ledergrupper, sjefer eller for den saks skyld partier som er viktige for å utvikle et godt samfunn. Det er medmennesker som bryr seg om mennesker og natur. Det trenger vi mye mer av. I vårt samfunn vies denne innsatsen alt for liten oppmerksomhet og respekt. Min påstand er at det er nedenfra, som lokale initiativer de fleste viktige sosiale framskrittene skapes.

De første jernbanerallerne som organiserte seg og stiftet sykekasse på 1800tallet tok et initiativ de ikke ante konsekvensene av. Hva vi i dag har av sykelønn, omsorgløsninger og velferdssystemer kunne nok ikke de forestille seg. Men de var foregangsmennene. De forandret Norge.

Partier er i beste fall et hjelpemiddel, i verste fall en hindring.

Årets nominerte er i alfabetisk rekkefølge:











Bård Bredesen og Nesodden ornitologiske forening

Nesoddens skolestruktur ved Lea Coates og Marius Hagen













Remi T Moen













Gunnar Murstad

Nesoddungdommens foreldregruppe ved Tonje Tejera


Den ubehagelige delen av denne utdelingen er å velge en vinner. Alle her fortjener en pris og stor takk for innsatsen. Å forbigå noen er leit. Vi håper oppmerksomheten her virker for alle dere som en liten oppmuntring til å fortsette..

Vi endte opp med å se på lengden av engasjement. De som er relativt nye får flere anledninger. Derfor blir det i år bare diplom til

Lea og Marius

Remi T Moen

Gunnar Murstad

og Tonje Tejera

For de som husker tilbake var Bård nominert til den aller første ildsjelprisen vi delte ut for 9 år siden. Det har ikke gått et år uten at hans navn har vært med i diskusjonen. De mange rapportene og uttalelsene som er skrevet har gjort det å legge vekt på naturverdiene mye enklere for oss som steller i politikken. Dessverre får dette store arbeidet alt for lite oppmerksomhet og blir nok for mange liggende langt nede i bunken av sakspapirer. Men for oss som leser er det gull. Vi håper dette arbeidet fortsetter og i framtiden får all den oppmerksomheten det fortjener.


Gratulerer til Bård Bredesen og Nesodden ornitologiske forening.






















Vi håper at denne lille oppmerksomheten stimulerer til videre innsats. Selve prisen er ikke stor, men den holder til en skikkelig fest.



No comments: