Wednesday, January 21, 2009

Israels venner - jødenes farlige fiender

Gerard Oord forklarer i ØB 8. januar hvorfor Israel har rett til å massakrere palestinere i Gaza. Han kaller det selvforsvar mot stygge muslimske organisasjoner med et brutalt menneskesyn i motsetning til det edle Israel. Men når hadde en okkupasjonsmakt rett til "selvforsvar" på okkupert område?

Min palestinske kristne nabo har en helt annen historie å fortelle. I 1967 gikk den israelsk hæren inn i landsbyen hennes foreldre bodde i utenfor Jerusalem. De massakrerte en rekke av innbyggerne som ikke rakk å løpe fort nok. Mange flere flyktet i panikk uten å få med seg noen ting. Etterpå fikk ingen vende hjem. Hennes familie endte opp i en flyktningleir i Gaza. 20 år senere klarte moren hennes å få dagsvisum til å besøke Jerusalem. Hun brukte anledningen til å reise innom sin gamle landsby. I hennes hus bodde nå en israelsk setlerfamilie. Når hun ringte på og fortalte at dette var hennes hus fikk hun beskjed om at nå var det deres og døra smelt igjen.

Naboen er livredd for resten av familien sin, inklusive hennes mor, som nå i Gaza opplever en ny massakre.


Å kalle en stat som stadig rykker inn i ny landsbyer å jage innbyggerne der for å bosette nye settlere med en annen tro, for å drive forsvar er litt over min fatteevne. For meg er dette groteske overgrep som verden ikke kan akseptere.
Sioniststaten Israel er en religiøs stat som systematisk diskriminerer innbyggere med en annen tro. Det er verdens siste aparteidstat som har tillat seg å jage millioner av mennesker vekk fra sine hjemsteder for å flytte inn nye settlere, i stor grad fra Europa. En stat som stadig utvider sine bosettinger på okkupert jord.

Dette har ingen ting med jødedommen å gjøre. Sionismen er en imperialistisk overgrepsideologi som bygger opp under byggingen av "Stor-Israel".

For de som i sin brutalitet mener slik oppførsel går an å forsvare, tenk over følgende: Israel skaffer seg fiender i hopetall med sine folkefordrivelser og massemord. De lever bare i kraft av sin militære makt. Den bygger i stor grad på USAs voldsomme økonomiske og militære støtte. De bruker Israel og sionismen som brekkstang i kampen for kontroll over olja i området. Men olja i området tar slutt en gang. USA sin æra som verdens eneste supermakt er også på rask nedtur. Hva skjer når Israel ikke lenger har en slik militær styrke i ryggen?
Aparteidsystemet som Israel representerer kommer til å bli knust like sikkert som det ble knust i Sør-Afrika.
Vi kan da håpe på at det finnes en palestinsk Mandela som kan lege sårene og få folkene til å leve i fred sammen. Men at noen slik person vil overleve Israelsk bombing og/eller Israelske fengsler er svært tvilsomt.

Til alle de som støtter Israels massakre, folkefordrivelser og aparteidlover. Kan dere ikke se at for hvert overgrep så gjør dere situasjonen vanskeligere. Kan dere ikke se at det viktigste forsvaret for religionen jødedom og dens utfoldelse vi kan gjøre i dag er å skille skarpt mellom religionen jødedom og den brutale herrefolkideologien som sionismen representerer?

Rabineren Yisroel Dovid Weiss skriver:
"Jødisk rett påkrever å gi tilbake til de palestinske flyktningene deres hjem, byer og bosettinger."
De som vil hjelpe jødene må støtte den jødiske fredsbevegelsen.

Geir Christensen Rødt

No comments: