Sunday, March 22, 2009

Norsk støtte til Israleske massedrap

Massedrapene som Israel har utført i Gasa med bombefly og tanks, gjøres med aktiv norsk hjelp.
- Norge selger våpen og våpendeler til Israel gjennom våre allierte.
- Norge investerer store penger i Israel gjennom oljefondet. Kristin Halvorsen avslo kravet fra SU, RU og AUF om å trekke oljefondet ut.

Vår utenriksminister snakker om de "to partene" som må slutte med vold. Okkupant- og apartheidstaten Israel, som har sperret inne Gazas befolkning, bombet og terrorisert den for å knuse all motstand, kan ikke slippe unna som en likeverdig sidestilt part med den palestinske motstanden og Hamas.

Situasjonen kan oppfattes litt som om utenriksministeren står å ser på et fengsel hvor tortur pågår.

Til offeret sier han: Vi kan ikke hjelpe deg før du slutter å sparke etter din motpart.

Til torturisten sier han: Fy deg, dette er ikke pent. Men hvis du vil kjøpe torturinstrumenter eller låne penger til det, så kan vi hjelpe deg.

Er dette en utenrikspolitikk som er Norge verdig?

Så lenge Norge og verdenssamfunnet ikke er villige til å benytte direkte midler, som økonomiske sanksjoner og handelsboikott, tillater man i praksis den Israelske statens vedvarende overgrep mot den palestinske befolkningen, slik imperialismens fanebærere, som Siv Jensen, ønsker det.

1 comment:

Mamod Hamze said...

For 6 dager siden døde en iransk blogger Omid Reza Mir-Siafi i det beryktede fengslet Evin. Omid hadde i ulike innlegg på blogget sin kritisert det iranske regimet, i særs den åndelige lederen khamenei. Dette medførte at Omid Reza ble satt inn i Evin og innlegget medførte til to års fengsels straff. I fengselsperioden ble bloggeren sterkt nedbrutt og utviklet med tiden depresjon.