Thursday, June 5, 2014

Høyre og AP gir skattepenger til investorer

OPS for omsorgsboliger:
Nesodden mangler omsorgsboliger. Nå har AP og Høyre blitt enige om at kommunen ikke skal bygge selv, men få privare investorer til å bygge og eie. Så skal kommunen garantere leie i 30 år. Det kalles Offentlig - Privat Samarbeid. Et annet navn på at kommunen og brukerne betaler mens investor høster profitt. For kommunen er det omtrent like god butikk som om du selger boligen din og å leie den tilbake av den nye eieren.
Saken har blitt behandlet i HO-utvalget og planutvalget. Ingen av stedene var det noen interesse for å få satt opp noen samenligning av lønnsomhet mellom tradisjonell bygging og leiemodellen(OPS). Det er ikke så rart. Et slikt regnestykke ville avslørt hvilken sløsing med skattepenger dette er.
Det skremmende er at denne grunnleggende endringen av kommunens politiklk kan foregå i det stille. Ingen skikkelige vurderinger og ingen debatt. At Høyre ønsker å bruke skattepenger på å subsidiere sine venner i bigg business, overrasker vel få. At AP ukritisk går for det samme overrasker vel enda noen.
Geir Christensen
Rødt

No comments: