Saturday, March 26, 2016

Suksess for resurskafeen

Gjesteblogger: Sigmund Espedal

Ressurskafeen hadde sitt andre arrangement søndag 6. mars. Det ble en umiddelbar suksess med nærmere hundre besøkende og stort engasjement fra frivillige som ønsker å bidra med donasjoner og praktisk arbeid. I cafeen serveres gratis hjemmelaget mat, kaffe og kaker, og det er gratis marked med klær, leker og andre ting. I tillegg arrangeres det leker for barna, underholdningsinnslag, foredrag og annet. Flere butikker på Nesodden har bidratt med varer gratis eller til innkjøpspris. Dessverre har det ikke blitt noen avtale med matbutikker om bidrag med overskuddsmat enda, men det skal jobbes videre med dette og forhåpentligvis kommer det på plass i løpet av våren og sommeren.

Neste arrangement blir søndag 17 april – fremdeles på ungdomsklubben på Skoklefall

Deling og resirkulering står sentralt, og slagordet er «har du mer enn du trenger så bygg et større bord». Og det viser seg også i praksis når man ser alle bidragene som kommer inn. Et mål på sikt er også å bringe ut matkasser til folk som trenger det, dersom det kommer på plass avtale med matbutikker.

I 2015 ble det tatt et initiativ for å starte et tilbud på Nesodden etter inspirasjon fra bl.a. Fattighuset i Oslo. Det er over 40 frivillige i «staben» og 8-10 som er aktive under arrangementet – og man satser på å avholde cafeen hver 6 uke. Målet om å skape en uformell sosial arena for store og små der man kan bidra med ressurser og motta ressurser er oppnådd, og både gjester, frivillige og bidragsytere er alt fra naboen din til flyktninger og skoleelever. Nå må tilbudet gjøres kjent og ufarliggjøres slik at man tør komme uansett hva man måtte ha eller ikke ha av ressurser, enten det er økonomisk eller sosialt – her deler vi på det vi har! Ta gjerne kontakt med Ressurscafeen på facebook og meld deg som frivillig: https://www.facebook.com/groups/fattighusetnesodden/?fref=ts


No comments: