Wednesday, November 9, 2016

Til dere som vil vise motstand mot et usosialt budsjett:



Noen poenger til dere som i dag viser motstand mot et usosialt kommunebudsjett:


Ingen økonomisk krise


«Den finansielle analysen konkluderer med at Nesodden kommune har greie finanser, på tross av lave frie inntekter...» konkluderer Agenda Kaupang, som har utredet kommunen på oppdrag av kommunestyret. Det er det nye «kravet» om 3% overskudd som har utløst behovet for nedskjæringer. Kommunen har ikke behov for hastevedtak knyttet til nye krav om store overskudd.

Rødt vil fjerne hele listen med usosiale kutt. Vi vil unngå at utsatte grupper settes opp mot hverandre.

 

Ta styringen – det er vår framtid

 

Mange opplever budsjettforslaget som nå diskuteres, som et urimelig angrep på utsatte grupper og alvorlig nedbygging av velferdsgoder. Men forslaget er politisk bestilt, og flertallet i kommunestyret har fått det de har bedt om.

 

Framtiden på Nesodden skal ikke avgjøres av en liten lukket krets politikere. Det er innbyggerne som skal styre utviklingen. Makta skal være hos dere – velgerne. Ta den tilbake.

 

Sterke lokale organisasjoner kan utfordre den politiske kursen slik dere gjør nå. Vær med å bygge opp fagforeninger, FAUer, brukerorganisasjoner osv. som forlanger innflytelse og respekt.

 

Vi har råd til velferd og sosialt sikkerhetsnett!

 


 
Det tegnes dystre bilder av muligheten for å holde velferds-ordninger oppe. Det handler ikke om muligheter, men om vilje.  Velferd og sosialt sikkerhetsnett koster, og må betales over skatteseddelen. Regjering og Storting gir store skatteletter til våre rikeste innbyggere. Forskjellene i Norge øker. Norge er ikke i en økonomisk tvangssituasjon. Det er de rikes revolusjon, deres løp for å slippe å bidra til fellesskap og sosiale ordninger. Det er en kamp de ikke skal få vinne.
 
 
 
 




 

 









No comments: