Tuesday, March 14, 2017

Signalen – drifter som planlagt?

Ad.hoc komiteen møtes i morgen kl  15:45 for å innstille på driver av Signalentomta.  Etterpå blir formannskapet forelagt saken til vedtak.  Møtene blir antakelig korte. Det foreligger bare en potensiell tilbyder på de vilkårene Ad.hoc komiteen og formannskapet har satt: Tjersland – som var den eneste som var involvert FØR utlysningen, og som både formannskapet og varaordfører Adland har hatt møter med. Er noen overrasket?
Begge de andre som er innkalt til intervju gir uttrykk for at vilkårene er umulig. Det er særlig kravet om å bygge ny restaurant  - i prisklasse mellom 4 og 8 millioner – som må nedbetales over 5 år som gjør lønnsomhet umulig. 
Rivingen av Signalen, som ble vedtatt mot stemmene til MDG, Rødt og SV, har i virkeligheten satt stopp for  korttidsavtale. Ingen kan levere tilbud uten å ha løfter om forlengelse. Slik situasjonen er fremmer SV og Rødt følgende i morgen:
1. "Prosessen har vist at det ikke var mulig for de tilbyderne som ikke var involvert før utlysningen å legge frem reelle tilbud mht. både innhold, finansiering og fremdrift.

2. For å få fram det beste tilbudet og å få en rettferdig konkurranse bes ad-hoc-komiteen legge ut leieforespørselen på nytt, der det går frem at tilbyderne skal legge frem følgende:
- bekreftet oversikt over egenkapital, dokumenterte lånetilsagn og/eller annen finansiering
- forpliktende oppstartstidspunkt
- åpningstider og -sesong
- redegjørelse for kulturelt innhold
- hvordan allmennhetens rett til ferdsel og opphold skal ivaretas
Ad hoc-komiteen kan vurdere om tilbyderne skal redegjøre for forhold ut over dette.

3. Ettersom bygninger/anlegg på stedet er fjernet/ødelagt og det er nødvendig å investere i nye, settes leieperioden til inntil ti år. 

4. Ad hoc-komiteen bes sette en frist som er lang nok til å innhente reelle tilbud.

Så vil det vise seg hvem som vil ta avstand fra det spillet som så langt har foregått.

Christian Hintze Holm
Geir Christensen

No comments: