Sunday, June 25, 2017

Forsinket åpning av ny barnehage – tar ordfører ansvar?


AMTA skriver 9 juni at ny barnehage er 5 uker forsinket. Åpningen er utsatt fra 1. august til 5. september. (Etter som ikke alle barn kan starte samtidig vil antakelig september gå før alle barn har fått begynne) På bakgrunn av dette stilte Rødt følgende spørsmål til ordfører i kommunestyret 21. juni:
«Det framgår av pressen at ny barnehage ikke blir åpnet i tide for å gi barn som har krav på det barnehageplass innenfor engang lovpålagte tider. Hvilke tiltak vil ordfører sette i verk for å gi barna barnehageplass i tide?»
Ordfører Sandbergs svar er overraskende:
«Det er ikke sånn at den midlertidige barnehagen er forsinket i forhold til den politisk vedtatte handlingsplanen.»

Hva er det hun henviser til? I kommunestyrets vedtak 31 mai står det ikke noe om når barnehagen skal åpnes, men lovverket pålegger oss å gi plass i august .

Videre svarte hun «Det er rådmannen som iverksetter, ikke ordfører. Jeg er i dialog med rådmann, men jeg vil ikke gå inn å overstyre».

Det er selvfølgelig kommunestyret under ledelse av ordfører som har ansvaret for at kommunen oppfyller sine forpliktelser overfor barna som skal ha barnehageplass. Svarene ovenfor høres ut som et forsøk på ansvarsfraskrivelse. Jeg spør derfor ordfører Sandberg på nytt:

  • Er det ikke kommunestyret, og da særlig ordfører, sitt ansvar at alle barn som har krav på det får barnehageplass innen fristen (august)?
  • Hva vil ordfører gjøre for å få til dette innen fristen?

Rødt
Geir Christensen


No comments: