Monday, April 29, 2019

Ildsjelprisen 2019 - de nominerte er:

Ildsjelprisen deles ut for 7. gang under 1.mai-arrangementet på Tangenten ca kl 16:30
Av innsendte forslag er følgende nominert (i alfabetisk rekkefølge):

Gunhild Gjevjon Forslagsstiller Tore Svein Olsen     


Hun gjør en stor frivillig innsats i Nesoddposten. Hun var en sentral person i kampanjen for å få døgnlegevakt tilbake til Nesodden. Hun er aktiv og stiller ofte politikerne til vegs med klare spørsmål. I det siste har hun bidradd til at skolesituasjonen blir skikkelig behandlet av politikerne. Hennes innsats i Nesoddposten og på face book er med på å skape engasjement og demokrati på Nesodden.













Liv Keller: Forslagstiller: Else Frich

Liv Keller har vært en ildsjel for Nesoddhuset i flere decennier. Hun er utdannet keramiker fra kunst og håndverkskolen. Hun var med å starte Nesoddhuset. Der blir vi tatt imot med varme og profesjonalitet. De tar ikke betalt for utstillinger. Hun er et varmhjertet menneske som stiller opp på åpninger med kake og godteri og bidrar til hygge. Hun følger alle de forskjellige utstillingene og bidrar til å utvikle kulturlivet i kunstnerkommunen.








 





Rehabiliteringsteamet i Nesodden kommune v/ Monica Selvèn. Forslagsstiller: Kristine Haugen

Rehabiliteringsteamet er et tverrfaglig sammensatt team av sykepleier, hjemmetrener/helsefagarbeider, fysioterapeut og ergoterapeut. Rehabiliteringsteamets hovedoppgave er å jobbe med hverdagsrehabilitering.  Teamet slipper ikke tak, sier forslagsstiller, men følger opp så lenge det er nødvendig. Det er undersøkende og prøvende for nye tiltak. Det samler folk på tvers av diagnoser og bidrar til sosial kontakt. Å gi tilbake livsgnist og livsmot til å komme igang med opptrening etter alvorlig sykdom er krevende. De yter en innsats betydelig ut over arbeidsplikten.  Teamet arbeider også mye med forebyggende arbeid blandt seniorer.  Bl. a. har de fire steder i kommunen ukentlig gruppetrening kalt  sterk og stødig.









Wenche Størseth (Nesoddtunets venner) Forslagstiller: Inger Johanne
Norberg

Hun leder Nesoddtunets venner og har et helt, sammensveiset team med seg.
Stiftet i 2003 av pårørende, opprettholdes av hjertevarme og entusiasme
Har som mål mer trivsel på Nesoddtunet. De jobber mest i det stille med ukentlig vintralle f. eks.
De lager også arrangementer som det AMTA presenterte som rockekonsert med elvislåter.
De samarbeider med Kiwanis m. Flere om alt fra båtturer, utflukter, feiringer og glede på Tunet.
De følger Nesoddtunet tett og er de eldres velferds- og vaktbikkje. 

Når det er ekstraordinære utfordringer står de opp for beboerne, f.eks. ved å gå i demonstrasjonstog mot nedleggelse av kjøkkenet. ( 17 desember 2015) eller som før jul i fjor da de aksjonerte mot at kantina skulle stenges, et vedtak politikerne ikke hadde fått med seg.





Ruby Wikstrøm (beboeraksjonen): Forslagsstiller: Hanne Pernille Ryel,
Janne Scavenius og Sigmund Espedal

Ruby står bak og opprettet beboeraksjonen!
Det er på grunn av hennes engasjement og initiativ at så mange har kunne finne en felles arena for å mobilisere seg, og til å delta i en veldig viktig debatt, i en veldig sårbar epoke på Nesodden, der mye sto, og fremdeles står (!) på spill! Gruppa hun startet er derfor fremdeles svært aktiv og viktig!


No comments: