Tuesday, November 21, 2023

Myklerud: Utfordring til AP og H: Skaff pengene!

 




















Foreldre på Myklerud sloss for penger til skolen. (AMTA 20. november) Investeringene til Myklerud er nok en gang foreslått utsatt. Kommunedirektøren er krystallklar: Lån på over 200 millioner vil koste så mye i renter og avdrag at kommunen får trøbbel med driften. Dvs penger til å betale lærere, helsearbeidere osv.


Hvordan har vi havnet i et slikt uføre at vi ikke har «råd» til å tilby våre barn verdige undervisningslokaler?

Ganske enkelt: Kommunene har i lang tid blitt sulteforet. Staten har pålagt kommunene stadig nye oppgaver samtidig som andelen av skattepenger kommunene mottar ikke har holdt tritt. Både i Solberg og i Støre sin tid. På mange områder halter kommunale velferdstjenester.


Rødt vil stemme for at alle de viktige investeringsprosjektene (Myklerud, Tangen og Sykehjemmet) gjennomføres etter vedtatt plan.

Pengene til å betale renter og avdrag har vi ikke. Utfordringene i kommuneøkonomien som kommunedirektøren beskriver er helt riktige . Skal vi klare å tilby verdige skolelokaler og sykehjemsplasser må kommunen få større inntekter. Hvordan vil AP og Høyre få til dette?

Høyres Tage Jensen sier at skattelette og god kommuneøkonomi ikke er i motsetning til hverandre og antyder at Solberg gav kommunene rimelig økonomi. Da har vi jo ingen problemer. Da kan Tage bare finne fram pengene vi har fått. Kan han ikke det må nok Høyre komme med forslag om inntektsøkinger for kommunen.

AP har regjeringsmakt. Her må lokallaget trå til og melde noe til Støre.

Jeg ser gjerne et svar fra de to partiene.

Geir Christensen

Rødt


No comments: