Friday, May 30, 2008

Betongkommunen

Blokkbygget på Gro har ikke bidradd til å bevare Nesoddens grønne karakter. Det gamle hagesenteret framstår som asfalt og betong.(Selv om det er hyggelig miljø for beboerne innenfor) Ett slikt bygg er trist – tyve forandrer Nesodden. Betongkameratene – AP, H, FrP og V – legger nå opp til mange flere enn det.
På det trange området ved senteret(Vanntårnåsen) skal det bygges 4 til 5 etasjes blokker med ca 70 boligerPå andre siden av veien skal det bygges 3-4 etasjes blokker for å finansiere rådhus.Jørgen Berners vei ved senteret er regulert for ca 40 boenheter.På Vardentomta skal det bygges ca 160 blokkleiligheter tett og høytPå Bomansvik blir 120 mål lagt ut for feltutbygging – av ukjent type.
I tillegg ligger flere andre enkeltområder ute for blokkbygging. Nylig ble den planlagte Nyborgblokka overfor Fjellstrand skole vist tegning av i AMTA.
På Spro planlegges flere hundre nye boliger, uvist av hvilken type. (6-8 etasjer?)På Sunnås syd går kommunestyret inn for å omregulere til bolig mot Rødt sin stemme. 70 nye boenheter i blokkbebyggelse.
I tillegg til dette legges Bergerskogen og Skoklefallåsen ut for bygging av omsorgsboliger – en av våre mest verneverdige skogsteiger mot Rødt og De Grønne sine stemmer
Noe nevnt – mye glemt. Summen av dette endrer Nesodden dramatisk. Vi utvikler oss raskt mot tradisjonell drabantby med tung boligutbygging og ingenting annet. Vi bygger ned viktige grøntområder og bruker opp plass til å utvikle næringsliv.
Nesodden opplever et massivt utbyggingspress. "Alle" med penger eller tomter vil bygge boliger – flest mulig – fortest mulig. I det politiske miljøet er logring for alle som vifter med penger så gjennomført at å tenke på å styre denne utviklingen oppfattes som utenkelig.
Vi trenger en folkebevegelse for å snu denne utviklingen. Sterkt folkelig engasjement har flere ganger stoppet hodeløse politiske prosjekter. Det er på tide å trå til igjen.
Live FagerengGeir Christensen

No comments: