Saturday, June 23, 2012

Replikk om Samfunnshuset

Mine uttalelser om Samfunnshuset i kommunestyremøtet er litt ufullstendig gjengitt i AMTA 22/6 så jeg prøver å få fram hovedpoengene:  
Å få fram en sak knapt to måneder før skolestart om at Nesoddtangen skole må overta mesteparten av Samfunnshuset for å få plass til økende antall elever, er veldig uheldig. Kommunen har visst i noen år nå at det ble mange førsteklassinger fra høsten. Rødt har tatt opp spørsmålet om planlegging av ny skole og/eller utvidet skolekapasitet på nordre Nesodden i mange sammenhenger de siste 10-15 årene. Det har konsekvent blitt lagt til side eller nedstemt politisk av “betongkameratene”. De ivrer sterkt for økt boligbygging, men tar trøbbelet med infrastruktur først når krisene kommer. Det er helt umulig å få politisk flertall for at infrastrukturen skal planlegges og bygges først. Dette gjelder alt fra barnehager og skoler, til veier og trafikksikkerhetstiltak.

Dette er først og fremst et politisk ansvar og ikke noe det politiske flertallet kan laste administrasjonen for. Særlig Høyre og Arbeiderpartiet må ta ansvaret for at både introsenteret, lag og foreninger og næringsvirksomhet som fram til nå har holdt på i Samfunnshuset, kommer i alvorlig trøbbel. Når skolen står uten plass til nye elever fra høsten av, har vi  ikke noe særlig valg. Det eneste vi på kort varsel kunne hoste opp, var å utrede mulighetene for at introsenteret kan få plass i NBgården på Skoklefall. Da vil en av  partene kunne få  et brukbart alternativ.

På lengre sikt er det opp til velgerne å skaffe et politisk flertall som ikke insisterer på å gå inn i framtida med rompa først.

No comments: