Monday, February 4, 2013

Stilluf som premissgiver og kommunens ensidighet.

Stilluf Karlsen har presentert sine planer for ny øy på folkemøte og for formannskapet i Nesodden kommune. Stillluf Karlsen presenterer seg som styreleder i Oslo Havn KS. Oslos effektive pengemaskin med "Fjordbyen" som motor. Men han er også styreleder for RUTER som bl.a. har presentert forslag om T-bane over Bunnefjorden til Fagerstrand og Drøbak. Forutsetningen var at Fagerstrand skulle bli by med minst 25000 innbyggere.

I følge ham selv var det rent idealistiske grunner til at Oslo Havn ønsker å påta seg oppdraget om å deponere massene fra Follo-tunnelen for Jernbaneverket. Miljøutredningene som Jernbaneverket har fått laget for forskjellige deponityper synes Stilluf ikke det var noen grunn til at han skulle gjøre kjent når han presenterte saken.

Verre er det at formannskapet ikke ønsker å skaffe seg kunnskap om miljøkonsekvensene. Det ble foreslått å invitere biolog Bård Bredesen for å si noe om miljøkonsekvensene rundt et slikt prosjekt. Det ønsket ikke ordfører Nina Sandberg. Så langt er altså alt vi får høre hva Stilluf Karlsen, på vegne av Oslo Havn og/eller RUTER ønsker for noe.

Er det lurt å hindre andre synspunkter å bli kjent for kommunens folkevalgte? Sist gang Stilluf hadde forespørsler til Nesodden var det om å få dumpe litt "nesten ufarlige masser" i Bunnefjorden.
Giftdumpingen ble en skandale. Men utredningene på forhånd sa lite om giftproblemene.

Er vi nødt til å gjenta våre tabber? Hvorfor vil du ikke la motforestillinger slippe til Nina Sandberg?

Geir Christensen
Rødt

No comments: