Thursday, September 3, 2015

Bløffer om døgnlegevakt

På Nesoddtunet skal legevakten ligge

Motstandere av døgnlegevakt i AP og Høyre tyr til ufine triks for å skremme velgerne: 


”Paramedic blir nedlagt”

Det blir hvisket i krokene, men også åpent påstått f.eks. på debattmøte på Fagerstrand. Helse sør-øst som driver Paramedic avviser dette kontant og sier det ikke er noen sammenheng. Paramedic er ikke døgnlegevakt. Paramedic er ment for livstruende tilstander. Alle andre må til Ski i dag – for fremtiden til Nesoddtunet. Påstanden er ren skremselspropaganda.

”Ikke plass på Nesoddtunet”

Arbeiderpartiets ”valgkampmedarbeider” Terje Lundefaret skriver i AMTA at det ikke er plass på Nesoddtunet. Vi har spurt daglig leder på Nesoddtunet, Per Kristian Larsen. Han bekrefter at det etter åpning av ny avdeling 1. oktober enda står en tom sengepost med 8 plasser på Nesoddtunet. Posten er spesialutstyrt for tyngre pasienter og kan også romme øyeblikkelig hjelp-pasienter som vi så langt har vedtatt å sende til Ski. Det er også kontorplasser for psykisk helse på Nesoddtunet som ikke har noen forbindelse med sykehjemsdriften. Disse kontorplassene kan brukes til legevakt. Samlokalisering vil være svært gunstig for pasientene på Nesoddtunet.

”Døgnlegevakt lokalt koster minst 4 millioner mer…”


klarer AMTA å gjenta og til og med å legge inn som et faktum i sin meningsmåling. Nittedal legevakt drives for en netto kommunal kostnad på ca 4,3 millioner totalt. Det er ca en million mer enn Nesodden har i utgifter i dag. Nesodden har muligheter til å gjøre det billigere. Det avhenger av hvor godt samarbeid kommunen får til mellom legevakt, lokal øyeblikkelig hjelp og sykehjemmet. Litt enkelt sagt: Sykepleier på legevakt kan ha mye dødtid når det ikke er pasienter. Hvis jobben samordnes mellom lokal øyeblikkelig hjelp og sykehjemmet, slik at dødtiden utnyttes til annet helsearbeid, blir det billig. Hvor godt dette kan samordnes må utredes av Rådmannen. Det er ikke gjort.


21. august ble leserbrev med grundig dokumentasjon om pris sendt inn. 1. september kom følgende svar:  Vi har ikke kapasitet til å ta alle innlegg inn i papiravisa før valget. Derfor vil ditt innlegg kun ligge på amta.no   

"Lokal legevakt betyr dårlig kvalitet"

Jeg kommer tilbake med egen artikkel om dette, men intet kan være fjernere fra sanheten.
 

No comments: