Tuesday, June 7, 2016

Folkeavstemningen: Hvor er partiene?

Nesodden skal på søndag ha en folkeavstemning som kan gjør slutt på 100 år som egen kommune. Det skulle vekke engasjement. På lørdag var Rødt mutters alene på stand. Noen leserinnlegg i avisene er alt som er produsert. Ellers holder mange partier seg helt i ro. Med unntak av den standhaftige Sætre fra Høyre er det ingen politikere å se.

Folkeavstemning er en alvorlig sak. Å sette i gang en folkeavstemning uten å skape oppmerksomhet rundt sakene slik at alle innbyggere får med seg at det skal holdes avstemning og hva alternativene innebærer er beklagelig.

Det mangler bare at de samme partiene som er fraværende i valgkampen etterpå erklærer at lav deltagelse gjør folkeavstemninger lite egnet som politisk virkemiddel.

Vi utfordrer partiene på Nesodden til å ta ansvar.

Rødt
Geir Christensen

2 comments:

Bummi said...

Rødt står ikke alene. SV skal ha totaldistribusjon av en egen brosjyre om folkeavstemningen, har delt brosjyrene ut ved Tangen brygge i går morges og det blir omdeling ved Aker Brygge i dag.
SV tar ansvar, og SV tar stilling! Nei til kommunesammenslåing. Det er det eneste fornuftige.

Sammen står vi sterke. Det blir helt feil å kritisere SV for ikke å ha stått på stand på lørdag når vi velger andre måter å nå frem til velgere på. Rødt har heller ikke invitert andre partier med på stand.

Men når sant skal sies, er det bare Rødt og SV som har tatt seg bryet med å drive informasjonskampanjer om folkeavstemningen. De andre partiene har, såvidt meg bekjent, glimret med sitt fravær.

Geir Christensen said...

Takk for initiativet. Innlegget mitt ble skrevet på søndag og da hadde jeg ikke sett noen, men at dere trår til nå er flott og sterkt ønsket.