Thursday, October 6, 2016

Hardbrukshus: Få høre fagfolkenes vurdering

 I kommunestyret stilte Rødt følgende spørsmål til ordfører:

Harald Johnsen, representant for FAU og Fagerstrand Idrettslag, tok opp spørsmålet om plassering av såkalte hardbrukshus for personer med dårlig boevne nær skole og idrettsanlegg. Mange foreldre var urolige. Han opplyste at:
  • Myklerud skole ikke hadde uttalt seg grunnet administrasjonens  avgjørelse i saken.
  • Ungdomsklubben på Fagerstrand Parlamentet uttalte seg heller ikke. De begrunnet det med følgende: «Det er unaturlig for oss som kommunal institusjon å uttale seg om saken.»
Kommunen er en sammensatt organisasjon. I forhold til uroen foreldre føler, er vurderingene til fagfolkene som jobber med ungdommen på Fagerstrand svært viktige, i tillegg til helsepersonalets vurderinger.
Så langt Rødt kan se, foreligger ikke uttalelser fra skole og ungdomsklubb før vedtak ble fattet ,og det er heller ikke referert noe om folkemøte.

For Rødt er det svært «naturlig» og ønskelig at disse gir vurderinger. Det ønskelige er selvfølgelig at de uttaler seg før vedtak fattes. Det har ikke skjedd i denne saken. Da må de gjøre det når foreldre på Fagerstrand reiser spørsmålet på ny. Vi vil derfor spørre rådmann og ordfører om de vil be de aktuelle instansene om å uttale seg.

Ordfører nektet å svare i kommunestyret. Vi utfordrer Sandberg til å svare her i avisen

Rødt
Kjellaug Myhre

No comments: