Bombene over Gaza produseres for de meste i NATOland og finansieres også av NATOland som Norge.




















I Norge blir vi fortalt at NATO er fredsbevarende.  At folkemordet i Gaza er finansiert og  forsynt med våpen av NATOland og NATOsamarbeidet, skrives det lite om. Få aviser beskriver at Israels folkemord ikke kunne vært drevet uten massiv støtte fra NATOland inklusive Norge.   At NATO og NATOland driver krig i store deler av verden blir det også skrevet lite om.
I norsk presse blir vi godt kjent med forferdelighetene fra ledere i Libya, Irak, Iran, Russland og Kina.
Kjenner du til forferdelighetene til USA, England, Frankrike og Norge?  Mordet på statsministeren på Tahiti i fjor?  Den militære krigen mot Jemen fordi de prøver å gjennomføre det alle anstendige land burde, en total boikott av Israel?
Kjenner du til USA sin bombing i Syria og Irak?  Til ødeleggelsene som   USAs Afrikakorps bedriver?   Og mange titalls angrep på andre land?

Forsvar?

At NATO forbereder seg på krig mot Russland og at vi må ruste opp for å kunne forsvare oss  får vi høre daglig.
Stockholms Internasjonale  Fredsforskningsinstitutt utgir årlige rapporter om verdens militære utgifter.  For 2023 ser det slik ut:
NATO     1341 milliarder dollar   - 55% av verdens samlede militærutgifter
Russland 109 milliarder dollar  - 4,5% av verdens samlede militære utgifter (1)

NATO bruker altså mer enn 12 ganger så mye på militærvesen som Russland. Og må øke dette for å forsvare seg??   Det trenger en forklaring. Det er flere forklaringer, men den absolutt viktigste er at NATO ikke planlegger noe forsvar, men angrep.  Bl.a:
Forsyne og støtte folkemordet i Gaza
Forsyner og driver krigen mot Jemen for å sikre Israel mot boikott.
Forsyner og driver en rekke felttog i Asia og Afrika og Latinamerika
Forsyner og styre krigen i Ukraina
Altså en mengde kriger for å forsøke å opprettholde sin verdenskontroll som «vesten» er i ferd med å miste som følge av økonomisk svekkelse.

Norge er med

Norges del av dette er en gigantisk opprustningplan som forutsetter en bruk av 1624 milliarder – en økning på 600 milliarder, fram til 2036. Planen innebærer innfrielse av sentrale NATOkrav.   Eksempler: 2 fregatter skal bygges om for å kunne brukes i tropiske strøk.  Det er avtalt at en fregatt skal være med i en amerikansk  hangarskipsgruppe i Sørkinahavet.
På åpent møte på Nesodden ble Moxnes spurt om hvorfor  Rødt støttet NATO sin opprustningsplan = forsvarsforliket.
Svaret oppfattet jeg som en påstand om at forsvarsforliket styrket Norsk selvstendighet og holdt NATO unna styringen av norsk militærvesen.
For meg et lit merkelig svar.  

Langtidsplanen for forsvaret - NATOs opprustningsplan

Stortingsproposisjon 87 – Langtidsplanen -  sier eksplisitt:
««Styrkingen  av Forsvaret skal understøtte tett og integrert alliert samvirke og NATO som en troverdig og effektiv garantist for norsk og alliert sikkerhet»
Første vedtak  i Stortinget var følgelig: « Stortinget slutter seg til forsvarets framtidige styrkestruktur som beskrevet i tabell 4.1 i Prop. 87S. Forsvardepartementet gis fullmakt til å iverksette endringene.»
Vedtaket var enstemmig.

Kan Moxnes forklare hvordan forsvarsforliket  gjør Norge mer selvstendig i forhold til NATO?
Rødt sine landsmøtevedtak mot NATO er klare. Men med tilslutningen til langstidsplanen for forsvaret:  Har ikke  stortingsgruppa tilsluttet seg NATOs opptrappingsplan og krigsplaner?
Er det forenlig?

Geir Christensen

1 Kilde Stockholm internasjonale Fredsforskningsinstitutt: https://www.sipri.org/publications/2024/sipri-fact-sheets/trends-world-military-expenditure-2023