Tuesday, August 28, 2007

Arbeiderpartiets makt og manglende respekt for ungdommen

Emil Flakk fra AUF og AP på Nesodden synes det er en god start at Nesodden kommune tar inn to lærlinger i helsesektoren. (AMTA 14.august) Nå er det 30 elever som i år avsluttet VK1 i helsefag på Nesodden, hvorav bare halvparten får plass på VK2 for å få generell studiekompetanse. 15 elever er tiltenkt læretid. Noen får kanskje kontrakt i nabokommuner, men flertallet får ikke fullført opplæringen de har begynt på. RV synes det er svært respektløst overfor ungdommer som har brukt to år på en utdanning, at de ikke får muligheter for å avslutte den. Det er sløsing med både offentlige midler og ungdommens tid.
Så mye var APslagordet – alle skal med – verdt.
Når Flakk ikke svarer på spørsmålet mitt om AP vil støtte RVs interpellasjon om at Nesodden kommune skal ta inn så mange lærlinger som det er pedagogisk forsvarlig, regner jeg det som ett nei fra Arbeiderpartiet.
På toppen er det stor mangel på kvalifisert helsepersonell.

Arbeiderpartiet har makten
Flakk har ikke helt fått med seg at Arbeiderpartiet har makten på Nesodden. Det er flertallet i kommunestyret og ikke ordføreren som bestemmer. Arbeiderpartiet, SV og RV har 15 mandater og solid flertall dersom ”sosialistisk flertall” var ett poeng for Arbeiderpartiet. Dette har ikke AP ønsket. SV og RV har derfor som oftest kommet i mindretall.
Arbeiderpartiet har i de fleste kontroversielle sakene på Nesodden alliert seg med Høyre og Fremskrittspartiet. Denne blokken – betongpartiene – har også 15 mandater. De har stått for alle kontroversielle vedtak i siste periode. Høyre og FrP har ikke flertall alene. Vedtakene har bare kunnet bli fattet med APs støtte. Derfor bestemmer Arbeiderpartiet i Nesoddenpolitikken. De har alliert seg med Høyresiden og sørget for høyreflertall i viktige spørsmål som
Avfallsdeponeringen i fjorden
Blokker i Vanntårnåsen
Å kjøre trafikken til det nye Tangen senteret gjennom boligområde.
Å selge Varden og på den måten tvinge kommunen til å prioritere rådhus foran sykehjem og skoleoppussing.
Å presse fram anbud på Nesoddbåtene
Geir Christensen Nesodden Rød valgallianse

No comments: