Tuesday, August 28, 2007

Uansvarlige politikere

Kunstgresskomiteen var ledet av Kjell Gudmundsen fra Høyre. Han stråler somen sol over resultatet. Og det er ingen tvil om at banen er bra forfotballen på Nesodden. Den er et viktig tiltak for barn og unge på Nesodden.Men utviklingen av økonomien i prosjektet er ikke bra for kommunekassa påNesodden. En pinlig historie som eksempel på uansvarlige politikere.

Reguleringsplanen ble sendt til sluttbehandling i kommunestyret 30 november2004 og fikk stor tilslutning. Saken hadde ikke økonomiske spørsmål tilbehandling, men vedlagt saken var en kostnadskalkyle fra konsulent som anslokostnadene til knappe 7 millioner. Tomt og tilleggskostnader gjorde at kommunestyret fikk forståelse av en totalpris på vel 9 millioner hvoravkommunen skulle bidra med ca 4.7 millioner. RV stemte i budsjettmøtet idesember 04 for prosjektet med denne kostnadsrammen som forutsetning. Men imars 2006 kommer saken tilbake, og prosjektet skal koste 16.2 millionerhvorav kommunen skal bidra med 8.3 millioner. I vår kom enda en ny regning,så nå er kostnadene totalt nesten 20 millioner!Idrettslaget har gjort en kjempejobb med dugnad og pengerulling. De har allære av sin innsats for banen. Men at politikere ikke klarer å styreøkonomien og ender opp med å akseptere at det er blitt over dobbelt så dyrt,er det grunn til å stille spørsmålstegn ved.

Kjell Gudmundsen er med på et mye større utbygging nå, rådhus, skole ogkulturhus på Tangen. Budsjett og planlegging er ikke på plass.Men vedtaket om salg av Varden er gjort slik at prosjektet er i gang. Detforeligger en konsulentrapport som anslår kostnadene til 385 millioner. Riktignok men det lille forbeholdet fra konsulentene om at tallene bygger påsvært tynne informasjoner og ikke inneholder alle utgifter. Kjell Gudmundsenvar er en ivrig agitator for prosjektet som ble vedtatt ved hjelp av betongkameratene H, FrP og Ap. Det første ekstra kostnadsoverslaget kom etter to måneder. Riktignok "bare" på 35 millioner.Jeg vil spørre Kjell Gudmundsen om:
1.. Hvor mye tror du prosjektet sprekker med denne gangen?
2.. Føler du deg skikket til å styre kommunens investeringer?
Geir Christensen
Nesodden Rød Valgallianse

No comments: