Sunday, September 23, 2007

AP og Høyre med valgbløff om kulturhus

I vår vedtok "betongkameratene" (H, Ap, Frp med V på slep) å selge Varden og å starte utbygging av rådhus/ungdomsskole, bibliotek og kulturhus på Tangen. Det eneste forpliktende i vedtaket er salget av Varden som tvinger fram nytt rådhus som prioritet én. Å vedta en utbygging som det mangler minimum 160 millioner på at kommunen kan betale er oppsiktsvekkende. At de blåser i administrasjonens utredninger som sier at dette ikke kan gjennomføres uten betydelige skadevirkninger for omsorg og opplæring er uansvarlig. At de ikke tar hensyn til kontrollutvalget sin enstemmige (inklusive AP og Høyres medlemmer) advarsel om at vedtak ikke måtte fattes før finansieringen er på plass er tragisk.
Når Amta spør partiene om finansiering, svarer AP og Høyre ikke noe konkret. De vet at de ikke har penger, og ljuger for velgerne. I virkeligheten har de torpedert kulturhusideen ved å kjøre fram prioritering av nytt rådhus. I motsetning til FrP som innrømmer at pengene ikke finnes, later de som om kulturhuset kan bygges.
Luftslott hører hjemme i drømmer – ikke i valgprogrammer. Vi utfordrer AP og Høyre til å:
Legge fram en finansieringspakke som er troverdig og forteller hvor pengene skal hentes. Eller
innrømme at kulturhuset bare er valgbløff.
Nytt rådhus kommer først på dagsorden. Det blir sikkert et fint ordførerkontor. Tenk da på de eldre som ikke får sykehjemsplass og ungdommene som faller utenfor fordi lærerne ikke lenger har tid til å ta seg av dem. Det er de som må betale prisen.
Rød Valgallianse ønsker å være ansvarlige, og vil ha en fullstendig finansieringsplan for dette prosjektet, som ikke skal gå på bekostning av alle de tjenestene kommunen skal yte til sine innbyggere.

Geir Christensen
Rød Valgallianse

No comments: