Monday, April 26, 2021

Skal vi ha rettighetsløse barn?

 «Det forventes at politikerne som jobber med oppvekst forstår at full barnehagedekning betyr at de som har rett på plass får plass» skriver ordfører Wickholm i amta 26. februar. 

Nesodden kommunes opptaksregler betyr at dersom du flytter til Nesodden og søker barnehageplass i mars så har du rett til plass i løpet august – året etterpå. Har du barn født i desember får du også rett til plass i august året etterpå. Dette er de «rettighetsløse barna» som ordfører Wickholm ikke vil regne med når «full dekning» skal beregnes. Beklager Wickholm, vi er mange politikere som forstår full barnehagedekning som at alle barn skal få rett til barnehageplass fra de fyller ett år. 

Rødt er derfor særdeles glade for vedtaket i oppvekstplanen i fra mars i år: «Nesodden kommune har en ambisjon om å tilby alle over ett år barnehageplass og tilstrebe at det kan tilbys plass i nærheten av der man bor.» Dette er en god intensjon, men forblir et papirvedtak fram til vi får endret opptaksreglene. Rødt vil følge opp med følgende to forslag: 

• løpende barnehageopptak med plass til alle barn fra de fyller ett år 

• rett til barnehageplass i barnets skolekrets  

Vi ber om støtte for disse kravene. 



Geir Christensen

No comments: