Tuesday, April 27, 2021

Vi må ha en mer åpen kommune

 


Klipp fra amta: «Ønsket hadde vært at alle skisser ble lagt fram slik at innbyggerne kunne komme med innspill og involvere seg. Når de signaliserer bruker involvering må dette også gjennomføres i praksis. Ikke holde forutsetningene skjult og si at det finnes alternativer uten at de legger fram disse, sier Randi Aalgaard.» «Frist for innspill (Ungdomsskolestruktur og skolebygg) er satt til 15. mars. Hvordan kan man da svare opp på dette som jeg antar skal tas med i saken om skolestruktur som det skal informeres om i Formannskapsmøte den 17.03.21? Harald Johnsen» 

Ansatte opplever det samme: Tidligere SFO-leder på Tangenåsen skriver følgende etter at han fikk en advarsel for å henvende seg til politikere: «Jeg hadde ikke tidligere fått høre at jeg som leder av en kommunal organisasjon ikke skulle kunne formidle til dem jeg kommuniserer daglig med om konsekvenser av kommunale vedtak. Er det galt med åpenhet? Hvorfor i så fall?» 

Eksemplene ovenfor viser at Nesodden kommune fortsatt har en lang vei å gå for å bli en åpen og involverende kommune for sine innbyggere, og ikke en kommune der innbyggerne «straffes» for å vise engasjement. 

Kommunen skal vedta ny kommuneplan (samfunnsdelen) med høringsfrist 7. mai. I gammel kommuneplan stod det: «Åpenhet mellom ansatte, innbyggere og politikere er et bærende prinsipp. Ansatte har rett og plikt til å informere om forhold som er av betydning for brukere og ansatte.» Dette ble fjernet i 2019, mot stemmene til Rødt og KrF. Kanskje dert er på tide å ta det inn igjen? Geir Christensen Skal

No comments: