Wednesday, April 24, 2013

Scener: Tiltak nå eller stillstand i påvente av kulturhus?

I løpet av høsten 2012 ble det gjennomført en registrering av behovene for produksjons - og visningslokaler blant scenekunstnere på Nesodden. Resultatet var entydig. Alle svarte at de ønsker å produsere, jobbe og ikke minst vise sine forestillinger på Nesodden, men at de mangler fasiliteter til dette. De ønsker å bruke Grendehuset på Fjellstrand.
Nesodden jazzklubb jobber for tiden med å få Innvik til Tangen brygge. Nå jobbes det på spreng med å få på plass en driftsmodell som gjør at båten, caféen og scenen kan drives uten behov for kommunal leie. For at Innvik skal kunne flyttes, forutsettes det at kommunens gamle brygge utbedres. Kommunalsjefen har antydet 450 000,-

To eksempler på tiltak som kan stimulere kulturlivet og skaffe lokale arbeidsplasser. Men kommunen er treg. Et forslag fra Rødt, MDG og SV om å prioritere disse tiltakene fikk lunken mottakelse. Bryggeplass til Innvik blir utredet, mens scenekunstnere ble henvist til en kommende kulturplan. Det kan ta vinter og votter.

Nesodden har mange halvgode scener. Samfunnshuset er slitent og trenger modernisering av spesielt sceneutstyret, men har plass til 220. Steinerskolen har sal med 227 faste sitteplasser, men med plass til 300 som egner seg til konserter og forestillinger, men trenger en grundig oppgradering og utskifting av teknisk utstyr. Grendehuset på Fjellstrand, Nesoddparken, Bakkeløkka - noen nevnt, mange glemt.

Å sette de scenene vi har i stand skulle logisk komme før prestisjeprosjekter. Kulturhus er vel og bra, men nå blir det et symbol som står i veien for å gjøre praktiske, nyttige tiltak med de mulighetene vi har. Nesodden tynges av gjeld og har store nødvendige utbyggingsoppgaver foran seg. Omsorgsboliger i fleng, ny skole på nordre Nesodden, Barnehageplasser for å nevne noe. Kulturhus ligger langt fram. Er det helt umulig å få til enkle tiltak for å gjøre de scenene vi har funksjonelle?



No comments: