Tuesday, September 3, 2013

Legevakt på Nesodden og kommunesammenslåinger




Legevakt er det kommunestyret som avgjør. Når det tar tid å få døgnlegevakt tilbake til Nesodden er det fordi partier med flertall i kommunestyret (I hovedsak AP og H) motarbeider det. Det kan innbyggerne gjøre noe med lokalt. Legevaktsaken skal vi vinne.

Dersom vi i steden for Nesodden kommune blir presset inn i en storkomune, f.eks Follo, så vil avgjørelsesmyndigheten følge med. Hvilken mulighet har vi til å få tilbake legevakten i et kommunestyre med sete i Ski (eller Oslo)?

Et eksempel av mange på at det er viktig å bevare Nesodden som kommune.  Partiene sier ikke mye om dette spørsmålet i valget, men programmesig varsler 5 partier at de kan komme til å stemme for kommunesammenslåing med tvang (Mot Nesoddens innbyggere sin vilje) Det er H, Frp, V, KrF og AP.    Tre partier er klare mot tvangssamenslåing:  SP,SV og Rødt. (Standpunktet til MDG er for meg ukjent.)

Geir Christensen
Rødt

5 comments:

Unknown said...

Hei Geir
Du er feilinformert. AP har tydelig lovet at de IKKE vil gå for tvangssammenslåing.

Dette har de tydelig gitt løfte om. Viser bl.a. til Raymond Johansen, Audun Lysbakken og Liv Signe Navarsete sitt utspill i frifagbevegelse.no 28.08.13.

Viktig å ikke komme med usanne påstander om andre partier, for å fremme seg selv. Velgerne har krav på korrekt informasjon

mvh

Yvonne

Geir said...

AP har tydelig markert at en kommune ikke skal kunne hindre sammenslåing, dersom flere andre vil. Det kan fort bli situasjonen for Nesodden. Enten at flere kommuner i Follo ønsker sammenslåing, men ikke Nesodden. Tilsvarende vil nok ikke flertallet på Nesodden telle stort hvis Oslo vil.
Når det gjelder AP er det svært viktig å lese det med liten skrift, ikke bare propagandaen.

Unknown said...

Anbefaler deg å lese www.frifagbevegelse.no 28.08.13. Din påstand er feil. Det har vært en debatt i partiet hvorvidt tvang er et virkemiddel ved gjennomgang av kommunestrukturen. Beslutningen er at det er det ikke. Nina Sandberg og andre ordførere gikk hardt ut mot KS i Juni - Det er ingenting med "liten skrift" Geir, du tar feil. Propoganda?Tja...der er du vel spesialist selv.

Unknown said...

Arbeiderpartiet har startet en debatt om kommunestruktur fram mot neste valg. Vi mener det er behov for endringer i kommunestrukturen, men at sammenslåinger som hovedregel skal være frivillig og premieres økonomisk. Men vi åpner også for tvangssammenslåing. Det tror jeg er helt nødvendig, skriver stortingsrepresentant Irene Johansen. Dette var i 2010. Det ble da en intern debatt. Så kom dette i 2013 Sammen med SV-leder Audun Lysbakken og Sp-leder Liv Signe Navarsete gjør Johansen det klinkende klart at en fortsatt rødgrønn regjering er et like klart nei til tvangssammenslåing av kommuner. På borgerlig side er det enighet om tvangssammenslåing.

– Noen ganger kan det være hensiktsmessig å slå sammen, hvis velferdstilbudet blir bedre og innbyggerne ønsker det. Vi i Arbeiderpartiet har også en formulering om at enkeltkommuner ikke må kunne stanse endringer som er hensiktsmessige ut fra regionale hensyn, og hvis kommunene rundt ønsker det, sier Johansen. Så Geir, du henger litt i bakevja :)

Geir Christensen said...

...som hovedregel være frivillig... enkeltkommuner ikke må kunne stanse endringer som er hensiktsmessige ut fra regionale hensyn.....
Ofte styres politikken gjennom unntak. Og er ikke nettopp det du beskriver ovenfor nettopp Nesodden sin situasjon. Skal Nesodden kunne stoppe en sammenslåing med Oslo eller Follo hvis "viktige regionale føringer" - DVs makta - mener noe annet.
Å være helt mot å overkjøre enkeltkommuner, unntatt når det trengs, er for meg veldig lite betryggende. Ellers skal Nina ha ros for et klart standpunkt, men det hjelper lite når hun oppfordrer oss til å stemme på kandidater som mener det motsatte.